Ο θρίαμβος του Χολαργού επί του Ηρακλή αποτέλεσε το σπουδαιότερο αποτέλεσμα της 16ης αγωνιστικής, ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν οι Πανιώνιος, Δούκας, Αρκαδικός και Αμύντας. Έτσι οι κορυφαίοι της πρώτης αγωνιστικής του β΄ γύρου σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Σάκης Καρύδας: Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες και πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα του Εθνικού, με τον έμπειρο γκαρντ να προσθέτει ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο φετινό του ενεργητικό. Ο απολογισμός του ήταν εντυπωσιακός καθώς σημείωσε 18 πόντους ((6/6 β., 3/4 διπ., 2/4 τριπ.), ενώ είχε και 2 ασ., 1 κλ.

2. Μάρκο Πόπαντιτς: Ο Μιλόσεβιτς… έκοβε και ο Σέρβος γκαρντ… έραβε στην ιστορική νίκη του Χολαργού επί του Ηρακλή με διαφορά 34 πόντων. Ο Πόπαντιτς έκανε σχεδόν τέλειο παιχνίδι κόντρα σε ένα εκ των φαβορί για την άνοδο με αποτέλεσμα το σύστημα αξιολόγησης να γράψει 1.043 μονάδες. Συνολικά προσέφερε στην ομάδα του 24 πόντους (5/5 β., 2/4 διπ., 5/5 τριπ.), 6 ασ., 2 ριμπ. και 1 κλ.

3. Γιάννης Προδρόμου: Ο έμπειρος φόργουορντ πραγματοποιεί σταθερά καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, όμως στη πολύτιμη νίκη του Αρκαδικού επί του Ηρακλείου ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Η συμβολή του στη “διπλή” επιτυχία των Αρκάδων (νίκη και διαφορά) ήταν τεράστια καθώς το… κοντέρ έγραψε 21 πόντους 21 πόντους (4/4 β., 4/5 διπ., 3/7 τριπ.), 3 ριμπ., 3 ασ., 3 κλ. και κανένα λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής (tendex 922).

4. Ανδρέας Κανονίδης: Μεστή παρουσία με πολύ “βρώμικη” δουλειά από τον φόργουορντ του Δούκα η οποία δεν καταγράφεται απόλυτα στη στατιστική. Στην επικράτηση επί του Ψυχικού ο Κανονίδης σάρωσε στα ριμπάουντ (12), πέτυχε 8 πόντους (4/6 β., 2/5 διπ.), είχε 3 ασ., 1 κλ., 2 κοψίματα και ήταν απροσπέλαστος στο αμυντικό κομμάτι.

5. Κώστας Βογιατζής: “Όπλο” του φετινού Αμύντα το γεγονός ότι έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε του επιτυχία. Στη νίκη – χρυσάφι επί της ΑΕΛ ήταν η σειρά του 34χρονου φόργουορντ να… θαμπώσει με την απόδοση του καθώς σημείωσε 20 πόντους (2/3 β., 9/14 διπ.), ενώ προσέφερε και 7 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Στέργιος Κουφός

Μπορεί να βρίσκεται μόλις ένα μήνα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Χολαργού όμως η μεταμόρφωση της ομάδας είναι εντυπωσιακή. Με την εμπειρία και την ποιότητα που τον διακρίνει, ο Κουφός οδηγεί σε σταθερά ανοδική πορεία το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων, η οποία κόντρα στον Ηρακλή θύμισε κάτι από το παλιό… Ρέθυμνο. Γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, πήρε το μάξιμουμ από τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει,  καθήλωσε τον ισχυρό του αντίπαλο και τον υποχρέωσε στη τρίτη και πιο βαριά φετινή του ήττα με διαφορά 34 πόντων! Αναμφίβολα μια επιτυχία που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών.