Η επιβλητική νίκη του Φάρου επί του πρωτοπόρου Πανιωνίου ήταν ασφαλώς το αποτέλεσμα που… έλαμψε στην 25η αγωνιστική. Οι Ηρακλής και Δούκας... απέδρασαν και παρέμειναν ψηλά, ενώ ξεχώρισαν οι νίκες των Αίολου και Αμύντα. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Γιώργος Κουκάς: Ένα από τα καλύτερα, ίσως το καλύτερο, φετινό του παιχνίδι έκανε στον Χολαργό ο… δαιμόνιος πλέι μέικερ του Δούκα και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Ο Κουκάς προσέφερε ουσία και θέαμα, φτάνοντας τις 12 ασίστ, μερικές εκ των οποίων ήταν άκρες εντυπωσιακές, ενώ προσέφερε επίσης 13 πόντους (5/5 β., 1/3 διπ., 2/7 τριπ.), 2 κλεψ. και 2 ριμπ.

2. Γιάννης Αγγελόπουλος: Σε βασικό “εργαλείο” του Αμύντα έχει εξελιχθεί ο 27χρονος γκαρντ, ο οποίος ήταν φανταστικός στη σπουδαία νίκη επί του Εθνικού που ουσιαστικά εξασφάλισε τη παραμονή. Εντυπωσιακός ο απολογισμός του καθώς “έγραψε” 24 πόντους, (2/2 β., 8/10 διπ., 2/6 τριπ.), 5 ριμπ. και 2 ασ.

3. Ρόναλντ Ρουτκάουσκας: Από τους κορυφαίους ξένους της φετινής Α2, ήταν ο θεμέλιος λίθος σε ακόμη μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή, στη Καβάλα. Ο Λετονός φόργουορντ έβαλε καθοριστικούς πόντους, έβγαλε τη τελευταία καθοριστική άμυνα και γενικά “έσπασε” τα κοντέρ, με 25 πόντους (7/13 β., 9/10 διπ.), 7 ριμπ., 2 κλ. και 1024 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Γιώργος Μπρόζος: Σχεδόν άριστος στα 15 λεπτά αλλά άκρως ουσιαστικά λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στο Ψυχικό. Ο πάουερ φόργουορντ του Αίολου Αστακού έδειξε και πάλι ότι είναι ένας πολύτιμος εργάτης στο παρκέ και το tendex του “έγραψε” 1053 μονάδες, αφού ήταν σχεδόν αλάνθαστος: 11 π. (2/2 β., 3/3 διπ., 1/2 τριπ.), 3 ριμπ., 3 ασ., 1 λάθος.

5. Κώστας Κακαρούδης: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του Φάρου, ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ έδωσε πολλές “μάχες” κάτω από τα καλάθια στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και τις περισσότερες τις κέρδισε, συνεισφέροντας 11 π. (4/4 β., 2/2 διπ., 1/3 τριπ.), 5 ριμπ., 4 ασ., σε 26 λεπτά συμμετοχής και αρκετή ακόμη δουλειά που δεν καταγράφεται στους αριθμούς…

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Συμεωνίδης

“Κούμπωσε” με τον Φάρο Κερατσινίου από τη πρώτη στιγμή που έκατσε στην άκρη του πάγκου του και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους… Με εξαίρεση τη… παραφωνία της ήττας από τον Εθνικό, ο Έλληνας τεχνικός οδηγεί τους Πειραιώτες σε νέες σημαντικές επιτυχίες, με τη πιο πρόσφατη επί του πρωτοπόρου Πανιωνίου να… κλέβει τη παράσταση στην 25η αγωνιστική. Στο ματς αυτό ο Συμεωνίδης κατάφερε να κάνει τους παίκτες του που διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (2.219 π.) να παίξουν και εξαιρετική άμυνα. Με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο Πανιώνιος στους 65 πόντους και να έρθει μια θριαμβευτική νίκη που και πάλι φέρει τη σφραγίδα του ικανότατου τεχνικού!