1. Άλκης Παππάς: Το Παγκράτι έπαιξε για την αξιοπρέπεια του κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας και έκλεισε τη χρονιά με νίκη, χάρη και στην εξαιρετική απόδοση του 26χρονου πλέι μέικερ. Μεστή εμφάνιση με μεγάλη προσφορά σε άμυνα και επίθεση, με τελικό απολογισμό 18 πόντους, (2/2 β., 2/6 διπ., 4/7 τριπ.), 4 ριμπ. και 3 ασ.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Είναι αναμφίβολα ο θεμέλιος λίγος της εκπληκτικής πορείας της Λιβαδειάς στον β΄ γύρο και από τους κορυφαίους της φετινής σεζόν. Το άστρο του έμπειρου γκαρντ έλαμψε και στη σπουδαία από πλευράς γοήτρου νίκη επί του Αρκαδικού, αφού το στατιστικό του ήταν ακόμη μια φορά… πλουσιότατο: (22 π., 3/5 β., 2/2 διπ., 5/10 τριπ., 3 ριμπ., 5 ασ.).

3. Βαγγέλης Σακελλαρίου: Δεν ήταν μόνο το νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης με τη Καβάλα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά η συνολική παρουσία του γκαρντ/φόργουορντ του Λαυρίου, ο οποίος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλύτερη ίσως σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του. Απολογισμός: 23 π. (6/11 β., 4/8 διπ., 3/6 τριπ.), 8 ριμπ., 2 ασ.

4. Σωτήρης Γκιουλέκας: Έδωσε τιτάνιες μάχες κόντρα στους ψηλούς του Ψυχικού, πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση, όμως ο Φίλιππος δεν κατάφερε να αποφύγει την καταδικαστική ήττα. Ο έμπειρος φόργουορντ πάντως απέδειξε ότι εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α2, αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής με 34 πόντους (4/6 β., 9/12 διπ., 4/7 τριπ.). Είχε επίσης 9 ριμπ., 3 ασ., 1 κλ. και 1029 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Νίκος Παπανικολάου: Αν και αδιάφορο βαθμολογικά το Ψυχικό “λύγισε” τον Ηρακλή, με τον 30χρονο σέντερ να κλείσει τη σεζόν με ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Πολύ δουλειά στην επίθεση (18 π. με 4/6 β., 4/7 διπ., 2/5 τριπ.), σπουδαία προσφορά σε άμυνα και ριμπάουντ (7 ριμπ., 4 ασ., 2 κλ.).

Rising Star – Γιάννης Καραμαλέγκος: Άρπαξε από τα… μαλλιά ακόμη μια ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και απέδειξε ότι δικαίως συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους “next big thing”, του Ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε στη Λιβαδειά, όμως ο 21χρονος γκαρντ του Αρκαδικού ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων στην Α2 (22), με εξαιρετικά στατιστικά (3/4 β., 5/6 διπ., 3/5 τριπ., 3 ριμπ., 4 ασ.).

Προπονητής της αγωνιστικής – Χρήστος Σερέλης

Το Λαύριο πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του στην Α2, την οποία έκλεισε με μια μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Καβάλα. Ο Σερέλης βρίσκεται χρόνια στο τιμόνι των “κυανοκίτρινων” και κάθε χρόνο καταφέρνει να παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο άκρως ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα. Μια επιτυχία πολύ σημαντική – αν αναλογιστούμε τις ομάδες που έβαλε από κάτω του το Λαύριο – και η οποία πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον έμπειρο κόουτς, ο οποίος σε κρίσιμες καμπές της σεζόν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του ενωμένη και αξιόμαχη. Αν έλειπαν και οι τρομερές ατυχίες τραυματισμών, ίσως να μιλούσαμε για την μεγάλη έκπληξη της σεζόν…