Η δραματική νίκη της Κύμης μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με τον Εθνικό ξεχώρισε από την 28η αγωνιστική, ενώ σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν και οι Δούκας, Ψυχικό, Περιστέρι και Παγκράτι. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog διαμορφώνονται ως εξής:

1. Θανάσης Κωνσταντακόπουλος: Ήταν ο παίκτης “κλειδί”, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή της Κύμης και τη τεράστιας σημασίας νίκη στη Καλλιθέα επί του Εθνικού. Ο 28χρονος γκαρντ στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση πέτυχε 3 άκρως καθοριστικά τρίποντα τα οποία άλλαξαν τη ροή του αγώνα, ενώ η γενικότερη παρουσία του κρίνεται… άριστη. Συνολικά είχε 16 π. (3/4 β., 2/4 διπ., 3/3 τριπ.), 4 ριμπ. και 3 ασ.

2. Γιάννης Δημάκος: Το Ψυχικό πέρασε από τη σκληρή έδρα των Μαχητών, με τον περσινό πρώτο σκόρερ της Α2 και δεύτερο – μέχρι στιγμής φέτος – να προσθέσει ακόμη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Απολογισμός: 13 πόντοι (4/5 β., 3/5 διπ., 1/2 τριπ.), 2 ριμπ., 3 ασ., 3 κλ.

3. Αλέξης Κυρίτσης: Ο Δούκας θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου στην Α2, καθώς απέφυγε οριστικά τα πλέι άουτ και εξασφάλισε την απευθείας παραμονή του. Ο παίκτης που συνέβαλε τα μέγιστα στο να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο η ομάδα του Αμαρουσίου ήταν ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ, που αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη χειμωνιάτικη μεταγραφή. Στη νίκη – παραμονή στη Λευκάδα και κόντρα στην περσινή του ομάδα, είχε και πάλι καταλυτική παρουσία σημειώνοντας 15 πόντους (6/8 β., 2/4 διπ. 1/3 τριπ.)

4. Κώστας Παπαντωνάκος: Το Περιστέρι απέφυγε τον υποβιβασμό και θα διεκδικήσει την παραμονή του στην Α2, μετά την εμφατική νίκη στη Βέροια κόντρα στον Φίλιππο. Στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία των “κυανοκίτρινων” στο πρωτάθλημα ο Έλληνας φόργουορντ δικαιούται τον τίτλο του MVP καθώς έκανε καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια (9 ριμπάουντ), ενώ είχε 12 πόντους (3/3 διπ., 1/2 τριπ.), 4 ασ. και 1 κλ.

5. Σταύρος Τουντζιαράκης – Αποστόλης Κουτρούλιας: Ίσως οι δυο κορυφαίοι Έλληνες ψηλοί του φετινού πρωταθλήματος. Ο νεαρότερος άσσος της Κύμης ήταν μια… ομάδα μόνος του όταν ο Εθνικός είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και “σφράγισε” την εντυπωσιακή του παρουσία με 21 πόντους (3/4 β., 9/12 διπ.) 10 ριμπ. και 4 ασ. Για τον… αιώνιο έφηβο του Παγκρατίου τα λόγια έχουν χάσει πια την αξία τους. Ο 40αρης φόργουορντ/σέντερ έκανε επίδειξη δύναμης και ποιότητας και κόντρα στον Πανερυθραικό, όπου είχε 19 π. (3/4 β., 8/12 διπ.), 11 ριμπ. και 3 ασ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βασίλης Μπρατσιάκος

Μια επική ανατροπή πέτυχε η Κύμη στην έδρα του Εθνικού και πλέον θα διεκδικήσει με τον Φάρο την απευθείας άνοδο στην Α1. Σε ένα ματς που πήγαινε… στραβά στο μεγαλύτερο μέρος του, ο κόουτς της ομάδας της Εύβοιας επέδειξε ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, δεν γέμισε άγχος τους παίκτες του και στο τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά. Σε παιχνίδια που κρίνονται στο σουτ, ο νικητής γίνεται σίγουρα ήρωας, ενώ αν είχε ηττηθεί θα λέγαμε… άλλα, όμως η διαχείριση του αγώνα από τον Έλληνα προπονητή ήταν εξαιρετική και χάρη σε αυτή η Κύμη βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια ιστορική επιτυχία…