Τα σημερινά αποτελέσματα για την προτελευταία αγωνιστική της Α2 μας έκαναν σοφότερους αναφορικά με την κατάταξη των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλει-οφ (Ελευθερούπολη, Μεσολόγγι, Τρίτων, Ψυχικό). Οι δύο αθηναϊκές ομάδες (Ψυχικό και Τρίτωνας) έχουν το πάνω χέρι για τις θέσεις 2-3 μετά τα σημερινά διπλά που πέτυχαν, ενώ η ομάδα των Σεπολίων έχει ρεπό στην τελευταία αγωνιστική, με συνέπεια να περιμένει το αποτέλεσμα του συνόλου του Ρεμεντέλα για να δει τελικά σε ποια θέση θα καταλήξει.

Το Ψυχικό έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ στο Αγρίνιο, κάτι που φανερώνουν τα εξαιρετικά ποσοστά στα εντός πεδιάς σουτ (31/60) αλλά κι οι 88 πόντοι που πέτυχε. Με αυτή τη σημαντική νίκη ανέβηκε στο 20-7 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του αναφορικά με το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα μπορούσε να να καθαρίσει από σήμερα τη δεύτερη θέση, ωστόσο το Μαρούσι δεν του έκανε τη χάρη να νικήσει τον Τρίτωνα (20-8).

Έτσι η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα χρειαστεί νίκη απέναντι στον αδιάφορο Πανερυθραϊκό στην τελευταία αγωνιστική με στόχο να τερματίσει πίσω από την πρωτοπόρο Καρδίτσα. Σε περίπτωση ήττας από την Ερυθραία το σύνολο του Ρεμεντέλα πιθανότατα θα μπλέξει σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με Μεσολόγγι και Τρίτωνα, στο οποίο θα βρεθεί στην τρίτη θέση. Τέλος σε σενάριο ανεπιτυχούς αποτελέσματος του συλλόγου των Βορείων Προαστίων και ήττας του Τρικούπη από τη Δάφνη Δαφνίου στο Μεσολόγγι, κάτι που μοιάζει απίθανο πάλι το Ψυχικό θα τερματίσει τρίτο, διότι υστερεί στην ισοβαθμία με τον Τρίτωνα. 

Ο Τρίτων έστω κι αν καρδιοχτύπησε πέρασε κι από το Μαρούσι, με συνέπεια να ολοκληρώνει την regular season με ρεκόρ 20 νικών και 8 ηττών. Πλέον το συγκρότημα του Μιχελάκου έχει εξασφαλισμένο το αβαντάζ έδρας στην πρώτη φάση των πλει οφ, καθότι έχει το πάνω χέρι σε ισοβαθμία με το Μεσολόγγι εξαιτίας του καλύτερου +/- στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αναφορικά με τη δεύτερη θέση πρέπει να επαληθευθεί το σενάριο που είπαμε πιο πάνω. Γενικότερα ο οργανισμός των Σεπολίων διαχειρίστηκε πολύ καλά την αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη και τον τραυματισμό του και πλέον θα βρεθεί στη χειρότερη τρίτος μετά το πέρας της RS.

Το Μεσολόγγι πέρασε διά περιπάτου από τη Βέροια, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 19-8. Τα νέα από τα άλλα παιχνίδια δεν ήταν χαρμόσυνα για τους Αιτωλοακαρνάνες, διότι ακόμη και με νίκη απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου δεν μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση. Ακόμη είναι πολύ δύσκολο οι Μεσολογγίτες  να υποχωρήσουν στην πέμπτη θέση, καθότι για να γίνει αυτό πρέπει να ηττηθούν από τη Δάφνη και η Ελευθερούπολη να νικήσει το Φίλιππο εντός (η ομάδα του Παπαδόπουλου υπερτερεί στην ισοβαθμία). Γενικότερα ο Χαρίλαος έχασε το αβαντάζ έδρας εξαιτίας της απώλειας των ισοβαθμιών και των κακών αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα.

Τέλος η Ελευθερούπολη σήμερα σφράγισε και μαθηματικά την παρουσία της στα πλει οφ της Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από την άνετη νίκη στο Παγκράτι. Παρόλα αυτά ο οργανισμός της Μακεδονίας θα μπει κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτή τη διαδικασία από την μειονεκτικότερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες, εξαιτίας ενός μεγάλου σερί ηττών μακριά από την Ελευθερούπολη. Το συγκρότημα του Παπαδόπουλου όπως κι όλες οι ομάδες των πλει οφ μεταξύ τους έχουν 1-1 νίκες μεταξύ τους, την στιγμή που οι Καβαλιώτες είναι αήττητοι εντός έδρας μέχρι στιγμής. Το συγκεκριμένο στατιστικό σίγουρα είναι κάτι θετικό για τον ΓΣΕ, αλλά για πραγματοποιήσει το όνειρο της ανόδου στην Α1 πρέπει να κάνει δύο διπλά μίνιμουμ.

Τα πιθανότερα ζευγάρια

Ψυχικό – Ελευθερούπολη 1-1

Τρίτων – Μεσολόγγι 1-1