Το πρωτάθλημα της Α2 δικαίωσε και φέτος τον χαρακτηρισμό του ως το πλέον συναρπαστικό, καθώς φτάσαμε στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και η αγωνία κορυφώνεται για την ομάδα που θα πάρει την απευθείας άνοδο στη Basket League. Μετά την ήττα του Ηρακλή από τον Φάρο, το πλεονέκτημα περνά πλέον στη μεριά του Πανιωνίου, ο οποίος υπερισχύει στη τριπλή ισοβαθμία και κρατά τη τύχη στα δικά του χέρια.

-Οι “κυανέρυθροι” χρειάζονται νίκη στο φινάλε στο μεγάλο ματς με τον Δούκα στη Νέα Σμύρνη και ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο “Γηραιός” θα πάρουν τη πρώτη θέση και μαζί την πολυπόθητη άνοδο.
-Για να καταφέρει να ανέβει ο Ηρακλής, θα πρέπει αφ’ ενός να κάμψει την αντίσταση του αδιάφορου βαθμολογικά Αμύντα στο Ιβανώφειο τη 30η αγωνιστική και παράλληλα να κερδίσει ο Δούκας στη Νέα Σμύρνη.
-Όσον αφορά στον τρίτο διεκδικητή Δούκα, για να πάρει αυτός την απευθείας άνοδο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το πιο δύσκολο σενάριο που προβλέπει δύο “διπλά”. Δηλαδή να κερδίσει ο Α.Σ.Ε.Δ τον Πανιώνιο και παράλληλα να ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής από τον Αμύντα.

Οι νίκες που “κουβαλάνε” οι τρεις πρωτοπόροι στα πλέι οφ, τα μέχρι τώρα δεδομένα (εκκρεμεί το Πανιώνιος – Δούκας) είναι: Πανιώνιος – Ηρακλής (1-1), Ηρακλής – Δούκας (2-0) και Πανιώνιος – Δούκας (0-1).
Τέλος, αναφορικά με τις άλλες δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου (Φάρος Κερατσινίου και Αίολος Αστακού), ο Φάρος είναι στις 1-1 νίκες με τους τρεις της κορυφής και 2-0 με τον Αίολο, ενώ η ομάδα του Αστακού έχει: 0-2 με όλες τις ομάδες εκτός του Ηρακλή (1-1).