Η κανονική περίοδος της Α2 έφτασε στο τέλος της, όμως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθώς ακολουθούν τα πλέι όφ και πλέι άουτ τα οποία κρατάνε στην… τσίτα αρκετές ομάδες. Στην αποψινή 30η αγωνιστική, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην “μάχη” για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ για την άνοδο, ενώ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αναμετρήσεις διεξάγονται και για την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής αλλά και για το ποιός θα έχει το… πάνω χέρι στα μπαράζ για τη σωτηρία. Ρεπό έχει ο Φίλιππος Βέροιας.
 
Αναλυτικά:
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΥΜΗ: Στην Πάτρα και με “ζωντανή” τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, ο Προμηθέας υποδέχεται την σίγουρη πρωταθλήτρια Κύμη. Οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, καθώς “κυνηγάνε” τη τρίτη θέση από τον Εθνικό και αισιοδοξούν σε… στραβοπάτημα του, ώστε να πάρουν αυτοί το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Για τη Κύμη που ακόμη πανηγυρίζει την ιστορική της άνοδο στην Α1, το παιχνίδι είναι θεωρητικά αδιάφορο και θα παίξει για το γόητρο προκειμένου να πανηγυρίσει με ακόμη μια νίκη το πρωτάθλημα της Α2.
 
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν παίζει η Δόξα, η οποία υποδέχεται στη Λευκάδα το Ψυχικό. Με νίκη, η ομάδα του Φώτη Τακιανού θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη κανονική περίοδο καθώς θα έχει πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου, έστω και μέσω της πέμπτης θέσης. Σε αντίθεση περίπτωση και δεδομένου ότι το Παγκράτι θα νικήσει την υποβιβασμένη Ευρώπη Πευκοχωρίου, θα μείνει εκτός “πεντάδας”. Το Ψυχικό θα προσπαθήσει να κάνει τη… ζημιά, καθώς χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την απευθείας παραμονή του. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αποφύγουν πάντως τα πλέι άουτ, ακόμη και σε περίπτωση ήττας, εάν ο Εθνικός νικήσει τη Λιβαδειά.
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι και στα Πεύκα. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων κοντράρονται με τον Ηρακλή με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι που δεν μπορούν να αποφύγουν τα μπαράζ, θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, ενώ ο “Γηραιός” για να διασφαλίσει την απευθείας παραμονή του στην Α2 και να ολοκληρώσει τις φετινές του υποχρεώσεις.
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Στο Κερατσίνι, ο … πληγωμένος από την ήττα στη Κύμη Φάρος, θέλει να κάνει μια νέα αρχή και να… φορτσάρει για τα πλέι όφ, όπου έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας θα διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στη basket league. Κόντρα στον Πανερυθραικό είναι το μεγάλο φαβορί όμως πρέπει να το αποδείξει και στο παρκέ, ενθυμούμενος και την ήττα – σοκ του πρώτου γύρου στην Ερυθραία. Για τους “ερυθρόλευκους” είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και ένα δυνατό τεστ ενόψει των πλέι άουτ στα οποία θα συμμετάσχουν για να κρατηθούν στην κατηγορία.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την τρίτη θέση στη κανονική περίοδο και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στη πρώτη φάση των πλέι οφ θα προσπαθήσει να πάρει στη Καλλιθέα ο Εθνικός, κόντρα στην ΑΕ Λιβαδειάς. Έστω και χωρίς τον τραυματία Φώτη Βασιλόπουλο, οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε στην ΑΕΛ η οποία δίνει την ύστατη “μάχη” για την αποφυγή των μπαράζ και την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής της. Προμηνύεται ένα δυνατό παιχνίδι!
 
ΔΟΥΚΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Στο Μαρούσι, ο Δούκας φιλοξενεί το Περιστέρι, σε ακόμη ένα δυνατό “ζευγάρι”, με μονόπλευρο όμως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι είναι… άνετοι, αφού έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους και απλά θέλουν να βελτιώσουν το ρεκόρ τους και αν αποχαιρετήσουν με μια νίκη το κοινό τους. Το Περιστέρι από την άλλη θέλει οπωσδήποτε να πετύχει τη τέταρτη σερί επιτυχία του ώστε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, όπου και θα διεκδικήσει την παραμονή του στην Α2.
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Τέλος, στο κλειστό του Μετς το Παγκράτι, η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, κοντράρεται με την υποβιβασμένη Ευρώπη Πευκοχωρίου και φιλοδοξεί να αποχαιρετήσει με νίκη και θέαμα τους φίλους του. Οι “ροσονέρι” έχουν και τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς σε περίπτωση νίκης τους και παράλληλα ήττας της Δόξας Λευκάδας, τότε θα έχουν κάνει την μέγιστη υπέρβαση καθώς θα πάρουν αυτοί τη πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός τους νησιώτες με τους οποίους υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.  
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.