Δεν γίναμε… σοφότεροι από την 21η αγωνιστική, καθώς λίγα πράγματα άλλαξαν στις “μάχες” για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1 (το πρώτο είναι καπαρωμένο εδώ και καιρό από τη Καβάλα), αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού. “Ξεκούραστο” της ημέρας το Παγκράτι το οποίο πήρε με 20-0 το ματς με τον αποσυρθέντα Ηλυσιακό. Αναλυτικά:

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Αρκαδικός, στο μεγάλο ματς του Κερατσινίου με τον Εθνικό. Σε μια από τις πιο “καυτές” έδρες του πρωταθλήματος, η ομάδα της Τρίπολης έδειξε ψυχικά αποθέματα, ταλέντο και χαρακτήρα και πήρε ένα σπουδαίο “διπλό” με 67-79, το οποίο την διατήρησε μόνη στη δεύτερη θέση. Οι Αρκάδες παραμένουν το φαβορί για την άνοδο και έχουν πέντε αγωνιστικές μπροστά τους για να τα καταφέρουν, με την τύχη να βρίσκεται στα δικά τους χέρια… Για τον Εθνικό αυτή η ήττα σήμανε ουσιαστικά το τέλος της ελπίδας για άνοδο, όμως έχει επιτευχθεί με άνεση ο βασικός στόχος της γρήγορης παραμονής και αυτό δεν θα πρέπει να περνά στο… ντούκου για μια ομάδα που πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στην Α2.

Η πρωτοπόρος Καβάλα έφτασε στο 15-0 το νικηφόρο της σερί και αφού ξεπέρασε με ευκολία και το εμπόδιο του Ηρακλή με 85-56 στο γεμάτο κόσμο κλειστό της Καλαμίτσας, χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να επιστρέψει και “μαθηματικά” στην μεγάλη κατηγορία. Κάτι που θεωρείται αντικειμενικά δικαιότατη κατάληξη, μιας και μιλάμε για την ομάδα – τρένο του φετινού πρωταθλήματος.

Για την “μάχη” της αποφυγής του υποβιβασμού, στην οποία συμμετέχουν τρεις ομάδες (Αετός, Ηρακλής και Φίλιππος Βέροιας), η χθεσινή αγωνιστική θεωρείται … μη γεννώμενη, αφού άπαντες ηττήθηκαν και η βαθμολογία παρέμεινε αναλλοίωτη. Ο Ηρακλής έχασε φυσιολογικά στη Καβάλα, ενώ ο Αετός γνώρισε στην έδρα του την τέταρτη σερί ήττα του από τη Δόξα Λευκάδας με 69-78. Οι νησιώτες πήραν ένα δίκαιο “δίποντο”, αν και αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Κυρίτση. Η Δόξα διατηρήθηκε σε απόσταση ενός βαθμού από τον δεύτερο Αρκαδικό και μπορεί να ελπίζει ακόμη στην άνοδο.

Στη Βέροια, ο Φίλιππος δείχνει να… παραπαίει, αφού γνώρισε νέα ήττα (την πέμπτη συνεχόμενη), από το Λαύριο με 54-76. Η ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε εντός της ζώνης του υποβιβασμού και πρώτο φαβορί για να ακολουθήσει τους Ερμή και Ηλυσιακό στην Α2. Το Λαύριο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες, κρατήθηκε στη τρίτη θέση σε απόσταση ενός πόντου από τη δεύτερη θέση και εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο “κόλπο” της ανόδου, τη στιγμή που έχει αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν.

Η εκπληκτική στο δεύτερο γύρο Λιβαδειά (8 νίκες), πέρασε και από τον Λαγκαδά όπου νίκησε τον τοπικό και ουσιαστικά υποβιβασμένο Ερμή με 77-85 . Η ομάδα της Βοιωτίας που είχε σε ακόμη ένα ματς τον Γκαγκαλούδη… σεληνιασμένο (33 π.), μπορεί να συνεχίσει να… ονειρεύεται για την άνοδο, άσχετα αν και αντικειμενικά δύσκολα θα προφτάσει τον Αρκαδικό που προπορεύεται με δύο πόντους διαφορά.

Τέλος, όμορφο παιχνίδι, συναρπαστικό σε εξέλιξη έγινε στο κλειστό του Ηρακλείου, με το Ψυχικό να επικρατεί στη παράταση του μαχητή ΟΦΗ με 85-86, χάρη στο… γλίστρημα του Μποχωρίδη στο φινάλε. Οι Κρητικοί έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να “σφραγίσουν” την παραμονή τους στην Α2, αν και δεν θα πρέπει να τίθεται θέμα για την επίτευξη της στη συνέχεια, ενώ το Ψυχικό έστω και… ασθμαίνοντας διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες του για την άνοδο.