Ο φετινός… μαραθώνιος της Α2 ολοκληρώθηκε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τη τελευταία ημέρα του. Από την χθεσινή 26η και τελευταία αγωνιστική της σεζόν, ξεχώρισαν ασφαλώς τα αποτελέσματα σε Μετς και Ψυχικό τα οποία και έκριναν την τελευταία θέση του υποβιβασμού. Ο Αετός εξασφάλισε άνευ αγώνα τη σωτηρία του, καθώς εξέτισε το ρεπό του (20-0 άνευ αγώνα τον Ηλυσιακό).

Η ομάδα που θα ακολουθήσει τελικώς τους Ερμή Λαγκαδά και Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική είναι ο Φίλιππος Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας αστόχησε σε τρίποντο του Πλιούκα στην εκπνοή, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Ηρακλή και έτσι πήρε τον… δρόμο του υποβιβασμού. Το Παγκράτι νίκησε με 89-88, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν και απέδειξε ότι αν μη τι άλλο αγωνίζεται και για την αξιοπρέπεια του, ανεξαρτήτως βαθμολογικού κινήτρου.

Ο ιστορικός Ηρακλής έσωσε στο… παρά πέντε τη παρτίδα, αφού γνώρισε “γλυκιά” ήττα από το Ψυχικό με 79-76, όμως σώθηκε χάρη στην ήττα του Φίλιππου στο Παγκράτι. Ο “Γηραιός” καλείται τώρα να ανασυγκροτηθεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου καθώς σίγουρα δεν ταιριάζει στο μπασκετικό του μέγεθος να μάχεται για να κρατηθεί στην Α2. Το Ψυχικό έδειξε χαρακτήρα και έκλεισε τη σεζόν με… γλυκόπικρη γεύση, μιας και βασικός του στόχος ήταν η άνοδος, η οποία όμως χάθηκε τη περασμένη εβδομάδα στη Τρίπολη.

Σημαντικότατη ήταν η νίκη του Λαυρίου επί της Καβάλας με 73-72 χάρη σε τρίποντο του Σακελλαρίου στην εκπνοή. Κόντρα στην πρωταθλήτρια της Α2, οι “κυανοκίτρινοι” έπαιξαν με ψυχή και επισφράγισαν την εξαιρετική φετινή τους πορεία με μια νίκη που τους δίνει την άκρως τιμητική τρίτη θέση. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η συγκεκριμένη θέση οδήγησε σε… καθυστερημένη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν ήταν πάντως αναμφίβολα η Λιβαδειά, η οποία νίκησε τον… νεανικό Αρκαδικό (του έλειπαν 5 βασικοί παίκτες) με 86-75 και έκλεισε τον δεύτερο γύρο με μόλις μία ήττα. Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου, στη παρθενική του σεζόν στην Α2 απέδειξε ότι έχει παρών και μέλλον…

Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης νεοφώτιστο Εθνικό που τα πήγε περίφημα. Αφού εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή του, από τις αρχές του δευτέρου γύρου, έφτασε ακόμη και κοντά στην άνοδο… Εν τέλη, νίκησε στη Λευκάδα τη τοπική Δόξα με 82-81, χάρη σε μια βολή του Κουκά στην εκπνοή, τερμάτισε τέταρτος και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Αντίθετα, η Δόξα απογοήτευσε καθώς πλήρωσε δικά της λάθη και βγήκε γρήγορα εκτός της κούρσας της ανόδου.

Τέλος, ο Ερμής Λαγκαδά νίκησε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι τον ΟΦΗ με 86-80 και τουλάχιστον αποχαιρέτησε με μια επιτυχία τους φίλους του, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής…