Το ταξίδι στην Elite League ξεκινάει αύριο (7/10) για την ΦΕΑ κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου στις 17:00 εκτός έδρας. Η ομάδα από τη Νέα Φιλαδέλφεια θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτό το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και άπαντες στης τάξεις ανυπομονούν για αυτή τη στιγμή, όπως και ο  Αλέξανδρος Στεργιάκης, που μίλησε στην επίσημη σελίδα του σωματείου στο Facebook. Το 2017 ο 26χρονος γκαρντ αποκτήθηκε από τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού και έκτοτε τόσο εκείνος όσο και η ΦΕΑ έχουν ζήσει μαζί μεγάλες στιγμές.

 

 

 

 

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Στεργιάκη:

Νιώθουμε σίγουρα πολύ μεγάλη χαρά που θα συμμετάσχουμε σε αυτή την κατηγορία. Ένα ταξίδι ξεκινάει για εμάς και είναι πολύ σημαντικό ότι το καταφέραμε με αυτήν την ομάδα και με αυτήν την παρέα. Φυσικά νιώθουμε μεγάλη ανυπομονησία, καθώς είναι κάτι καινούργιο για σχεδόν όλα τα παιδιά της ομάδας και για το stuff, οπότε ανυπομονούμε. Ο στόχος είναι ένας και παραμένει ο ίδιος από την πρώτη χρονιά που μαζευτήκαμε. Οι πρώτες οδηγίες του coach Καρατζά είναι να το ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο γίνεται, να περάσουμε καλά και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος μας”

“Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας είχε στηθεί πριν μας γίνει η πρόταση για συμμετοχή στην Α2. Οι ρόλοι παραμένουν οι ίδιοι. Το συνεχίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές φορές είναι περίεργο και για εμένα να είμαι σε εισαγωγικά από τους μεγάλους της ομάδας. Αλλά πραγματικά χαίρομαι, ο ένας βοηθάει τον άλλον. Δεν έχει σημασία ο ρόλος στην ομάδα”.

“Προσωπικά ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα για έκτο χρόνο. Νομίζω η παρέα και ο coach παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Θέλαμε να συνεχίσουμε την περυσινή μας πορεία. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ όμορφο ταξίδι Δεν το περίμενα, αλλά όλοι στην ομάδα είχαμε μία κρυφή ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο αυτή η ομάδα, η περυσινή, θα δικαιωθεί και θα πάρει αυτό που της αξίζει. Εν τέλει έγινε. Είμαστε πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι και θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ μας και να το ευχαριστηθούμε”.