Σάββας Συμεωνίδης: Έβαλε τα… γυαλιά σε πολλούς φέτος και πανηγύρισε δικαίως μια τεράστια επιτυχία όπως η άνοδος του Φάρου Κερατσινίου στην Α1. Μετά από μια καλή σεζόν πέρσι στον Δούκα, έφυγε στο ξεκίνημα της χρονιάς από τα Βόρεια Προάστια και οι Πειραιώτες είδαν την ευκαιρία και την… άρπαξαν. Αποτέλεσμα: Ο μέχρι τότε μέτριος Φάρος, άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μετατράπηκε σε μια καλαθομηχανή που κονιορτοποιούσε όποιον έβρισκε στο διάβα του, σκορπώντας θέαμα και “κατοστάρες”. Με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, “έσπασε” τις έδρες τόσο του Δούκα όσο και του Ηρακλή και πήρε τη “χρυσή” δεύτερη θέση, με τον άπειρο στην Α2 αλλά ικανότατο κόουτς να προσθέτει το μεγαλύτερο… παράσημο στη καριέρα του.

Αλέξανδρος Ζαβός: Με μπάτζετ… από τα Lidl και τον σφιχτοδεμένο περσινό κορμό της Β’ Εθνικής, ο κόουτς μετέτρεψε τον – από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό – Αμύντα, σε… φόβητρο. Από τις σταθερότερες ομάδες της σεζόν, έκανε πολλές ζημιές στους “μεγάλους” και εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή στη κατηγορία τερματίζοντας στην όγδοη θέση. Η ομάδα του Υμηττού ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία και την οξυδέρκεια του προπονητή της.

Βαγγέλης Βλάχος: Last but not least που λένε και οι ξένοι… Ακόμη μια ομάδα που εξέπληξε ευχάριστα φέτος ήταν ο Εθνικός. Ο κόουτς που έχει φάει την Α2 με το… κουτάλι, επέστρεψε και δημιούργησε μια καλοκουρδισμένη μηχανή η οποία χωρίς ιδιαίτερα εφόδια, τερμάτισε στην άκρως τιμητική 7η θέση. Πίσω από τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Μαχαίρα (1ος ριμπάουντερ της Α2 με 435), Κόκκαλη (4ος σκόρερ με 474 π.), Μάρτζου (394 π.), Λάανε και υπολοίπων “μπλε”, κρύβεται ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τα κατατόπια στη κατηγορία.