Ο Αμύντας συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση κι υπό αυτό το πρίσμα ανακοίνωσε την επιστροφή του Δημήτρη Τρύφωνα (2005, 1,90μ), ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και θα αγωνιστεί τόσο στο ανδρικό τμήμα της όσο και αυτό το κάτω των 23. Πέρα από τους “πορτοκαλί” ο νεαρός άσος έχει παίξει επίσης σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο και μάλιστα με την φανέλα των “κυανέρυθρων” πανηγύρισε πέρυσι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Δημήτρη Τρύφωνα. Ο 18χρονος guard με ύψος 191 εκατοστά, θα ενισχύσει άμεσα το ανδρικό τμήμα, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Elite League., αλλά και την ομάδα των Νέων (Under 23).

Ο Δημήτρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στή νέα του συνεργασία: “Με δεδομένο ότι η πρώτη επαφή μου με το μπασκετ ήταν στiς ακαδημίες του Αμύντα σε ηλικία πέντε ετών, είμαι πολύ χαρούμενος που το Σωματείο, μου έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσω μαζί τους, την επαγγελματική μου καριέρα!

Who is who

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 11 Αυγούστου του 2005 και ξεκίνησε το μπάσκετ στα γηπεδάκια των υποδομών του Αμύντα, σε ηλικία 4 ετών, μεταβαίνοντας στη συνέχεια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έπειτα στον Πανιώνιο, με ένα πέρασμα τη σεζόν 2020-21 από τον Έσπερο Καλλιθέας. Τις τελευταίες δύο περιόδους ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου, παράλληλα με το Εφηβικό τμήμα κατακτώντας την περασμένη σεζόν την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Καλώς ήρθες Δημήτρη στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου, κοντά μας!!