Μετά τα πρώτα του ματς με τα χρώματα της νέας του ομάδας, ο Tyler Peterson ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Αμύντα Υμηττού για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Ελίτ Λίγκ.

Στις πρώτες χρονικά επίσημες υποχρεώσεις του με τα χρώματα των πορτοκαλί, ο Αμερικανός γκαρντ έγραψε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα στη μεγάλα εκτός έδρας νίκη – πρόκριση επί της ΑΕ Νέας Κηφισιάς για το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα στην εκτός έδρας ήττα από τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος για την 7η αγωνιστική της Ελίτ Λίγκ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Peterson στον Υμηττό

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Tyler Peterson. Ο 26χρονος shooting guard με ύψος 193 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Tyler έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Χαίρομαι που επιστρέφω στην Αθήνα και μπαίνω στο κλαμπ του Αμύντα. Όλοι από το Σύλλογο ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι και με βοήθησαν να εγκλιματιστώ γρήγορα στην ομάδα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποστήριξη στον πρώτο μου εντός έδρας αγώνα. Ελπίζω σε πολλές εντός έδρας νίκες εδώ στον Υμηττό!!”

 

Who is who

 

Γεννήθηκε στο Lino Lakes, της Μισενότας, των ΗΠΑ, την 1η Ιανουαρίου του 1997, όπου ξεκίνησε το μπάσκετ παίζοντας και στο γυμνάσιο Centennial στο Circle Pines, κερδίζοντας τον τίτλο του σκόρερ όλων των εποχών και συνεχίζοντας για τέσερις χρονιές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα (Coyotes), από το 2017 έως το 2020, έχοντας την τελευταία του χρονιά, σε 32 παιχνίδια, μέσο όρο 31,3 λεπτά συμμετοχής, 11,5 πόντους, 2,6 assist και 3,7 ριμπαουντ, ενώ για 3 σεζόν ήταν βασικός, σκόρερ 1.000 πόντων και αρχηγός της ομάδας.

Μετά την αποφοίτηση, τη σεζόν 2021-22, αγωνίστηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αλβανική Teuta με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα σημειώνοντας κατά μέσο όρο 13,6 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ, ενώ στη Liga Unike, που περιλαμβάνει και ομάδες από το Κόσοβο, είχε 15,4 πόντους, 5,3 ριμπαουντ και 4,4 ασίστ. Την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε, ως αντίπαλος της ομάδας του Υμηττού, με τον Παπάγου, στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, με μέσο όρο σε 30 συμμετοχές, 31,5′ συμμετοχής, 16,7 πόντους (45% τρίποντα), 4,3 ριμπάουντ , 3,8 ασιστ, 1,8 κλεψίματα και ποσοστό ευστοχίας 45% στα τρίποντα.

Ο πατέρας του είναι ο Jason και μητέρα του, η Missy, έχει δύο μικρότερα αδέλφια, ενώ είναι παντρεμένος με την Gabby και έχει ένα κατοικίδιο σκυλάκι, τη Sully.

 

Καλώς ήρθες Tyler στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!

Welcome Tyler to our team and we wish you to fulfill your goals with us!!