O Αμύντας επισημοποίησε σήμερα την απόκτηση του Sidney Wilson, ο οποίος έχει αγωνιστεί ήδη σε πέντε παιχνίδια της Elite League, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με 14 πόντους και πέντε ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Sidney Titus Wilson, που ενισχύει το ανδρικό τμήμα στο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

 

O 24χρονος Αμερικανός forward, με ύψος 201 εκατοστά, έδωσε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr για τη νέα του ομάδα έχοντας ήδη σε 5 αγώνες, μέσο όρο 23 αγωνιστικά λεπτά, 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα 52,3%, στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν: “Έχω απολαύσει πραγματικά τον χρόνο μου μέχρι τώρα, με την ομάδα. Όλοι με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές και είναι πραγματικά σαν οικογένεια εδώ. Ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος όσο είμαι εδώ στον Υμηττό, με την ομάδα. Οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί καθώς έδειξαν την υποστήριξή τους και με καλωσόρισαν και στην ομάδα. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικά, από την πρώτη μου μέρα εδώ!!”

 

Who is who

Ο Sidney γεννήθηκε στο Μπρονξ, της Νέας Υόρκης, των ΗΠΑ, στις 10 Απριλίου του 1999, όπου ξεκίνησε το μπάσκετ παίζοντας και στο γυμνάσιο, St. Raymond High School και στη συνέχεια για δύο σεζόν (2018-2020) αγωνίστηκε με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ (UConn Huskies) και την περίοδο 2020-21 στο Πανεπιστήμιο Edwardsville, του Νότιου Ιλλινόις (Cugars), ενώ το 2022 αγωνιζόταν με την San Lorentzo στην Liga 1 της Αργεντινής.

 

Συνολικά έχει υψηλή αθλητικότητα, με έμφαση στο ριμπαουντ και στα κοψίματα και πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι ως περιμετρικός όσο και ως εσωτερικός παίκτης.

 

Ο πατέρας του είναι ο Sidney και μητέρα του, η αείμνηστη Paulette, ενώ έχει και τρία αδέλφια, δύο μεγαλύτερα, τον Lamarcus Brown, την Lameika Grey και την μικρότερη Sidne.

 

Καλώς ήρθες Sid στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!

 

Welcome Sid to our team and we wish you to fulfill your goals with us!!