H Ελευθερούπολη έκανε την έκπληξη της πρεμιέρας στην Elite League, καθότι κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας επί του Πανιωνίου, ο οποίος αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στην Basket League. Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ βασίστηκε σε αρκετούς παίκτες, προκειμένου να πάρει αυτό το τεράστιο διπλό στο κλειστό “Κροίσος Πέρσης“. Συγκεκριμένα από την πλευρά των Καβαλιωτών ξεχώρισε η τετράδα Gathright, Καμπουρίδη, Ιατρίδη και Κουρτίδη, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μία πληθωρική εμφάνιση και να αγγίζει το double – double.

Για την ακρίβεια ο 22χρονος φόργουορντ ήταν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για την άμυνα του “Ιστορικού“, καθότι σκόραρε 15 πόντους και μάλιστα είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (7/10 σουτ | 1/3 τρίποντα). Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο φέρελπις αθλητής είχε σημαντική συμβολή και στον τομέα των ριμπάουντ με εννιά “σκουπίδια”, την στιγμή που κατέγραψε και μία ασίστ για δύο λάθη. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συγκεντρώσει 20 μονάδες στο PIR και αναδειχθεί δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα πίσω μόνο από τον Gathright, ο οποίος είχε 21. Η εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε ο Κουρτίδης στο πιο απαιτητικό παιχνίδι της σεζόν, έκανε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να τον κρατήσει στο παρκέ για περίπου 35 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης ανταποκρίθηκε το ίδιο καλά τόσο στην θέση του SF όσο και σε αυτή του PF.

Άλλωστε ο Ξανθιώτης καλαθοσφαιριστής διαθέτει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, διότι μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με αρκετούς τρόπους, την στιγμή που είναι κι ένας αξιόπιστος σουτέρ έξω από την γραμμή των τριών πόντων. Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτίδης προέρχεται από μία διετία στην Β’ Εθνική με την φανέλα της Δόξας Λευκάδας, με την οποία πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, ενώ πρόπερσι αποτέλεσε το “βαρύ της πυροβολικό”, ξεπερνώντας τους 20 πόντους κατά μέσο όρο.

Η τελευταία παρουσία του 22χρονου άσου στην πάλαι ποτέ Α2 ήταν την αγωνιστική περίοδο 2020-21 όταν και αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Β’, επομένως μπορούμε κάλλιστα να ισχυριστούμε ότι η επιστροφή του στο επίπεδο της Elite League ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική. Τέλος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο ΓΣΕ ελπίζουν ότι ο Κουρτίδης θα συνεχίσει να είναι το ίδιο αποδοτικός, με τον παίκτη να έχει όλα τα εχέγγυα να δικαιώσει τις προσδοκίες των Καβαλιωτών, διότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του και παράλληλα έχει το κίνητρο να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά και στην Elite League.