Το basketblog.gr δίνει το λόγο στους πρωταγωνιστές της Α2. Αρχής γενομένης από σήμερα (8/11) θα έχει κάθε Δευτέρα και ένα blog από ένα διαφορετικό πρόσωπο των εθνικών κατηγοριών, το οποίο θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα του Σαββατοκύριακου. Η αρχή γίνεται με έναν από τους πλέον έμπειρους προπονητές της Α2, τον Δημήτρη Χουχουλή του Πανερυθραϊκού, ο οποίος σχολιάζει τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και όχι μόνο…

«Καλησπέρα, το παιχνίδι που παρακολούθησα αυτό το Σάββατο ήταν αυτό του Αγρινίου. Πολύ σκληρό παιχνίδι, κυριάρχησε το physical παιχνίδι, παρά το μπάσκετ. Ουσιαστικά το έκλεψε το Αγρίνιο στο τέλος. Και το Αγρίνιο και το Παγκράτι είναι ομάδες που δείχνουν ότι παλεύουν τα παιχνίδια, δίνουν μάχες μέχρι τέλους.

Από εκεί και πέρα, το Ψυχικό πέτυχε μία νίκη που το βάζει σε τροχιά πεντάδας. Μία νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο σε αλλάζει επίπεδο. Έχει πολύ έμπειρο ρόστερ, διαθέτει 6-7 παίκτες που έχουν πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους και μπορούν να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Πάντα έχεις έξτρα κίνητρο, όταν παίζεις απέναντι σε μία πιο γεμάτη ομάδα, που έχει χτιστεί με αυτοσκοπό την άνοδο. Στο τέλος πολλές φορές είναι και πού θα κάτσει η μπίλια.

Ο Τρίτωνας έπαιξε δύο αγώνες απέναντι σε ομάδες-ρυθμιστές για την 1η θέση, αλλά τα έχασε (σ.σ. Ψυχικό και Ελευθερούπολη). Όποια ομάδα περάσει από αυτές τις έδρες αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα. Όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο πάντως, ακόμα και το καλύτερο ποιοτικά ρόστερ. Απλά, όταν η ποιότητα των παικτών είναι μεγάλη, μπορεί να γίνει πιο γρήγορα αυτή η διαδικασία.

Στη διάρκεια θα κριθούν όλοι. Και η Καβάλα δείχνει κάτι, αλλά χρειάζεται υπομονή. Ο Κόροιβος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, έχει μερικά ποιοτικά παιδιά στην περιφέρεια. Η Δάφνη Δαφνίου προσπαθεί αλλά στο βάθος χρόνου δεν αντέχει. Διεκδικεί πάντως τα παιχνίδια, και στον Αμύντα ήταν ανταγωνιστική, θα παλέψει μέχρι τέλους.

Η Καρδίτσα κατ’ εμέ είναι η ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στην Α1. Έχει πολύ δυνατό ρόστερ, γήπεδο και με την προσθήκη του Γιάννη Μπουρούση γίνεται ακόμα πιο ισχυρή. Το όνομα του Μπουρούση και η ιστορία του τα λένε όλα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ γι αυτόν. Μέχρι τη χρονιά πριν πάει στο Περιστέρι, ήταν ένας από τους 10 καλύτερους σέντερ στην Ευρωλίγκα. Είναι επίσης σημαντικό το ότι παίζει για την πόλη του, το γουστάρει και το ευχαριστιέται. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου και το γήπεδο, κάνουν την Καρδίτσα να θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την 1η θέση.

Το Μεσολόγγι, από την άλλη, χτίστηκε για να επανέλθει στην Α1, αλλά εκτός από το παιχνίδι με τον Τρίτωνα, που είχε κι αυτό πολλές ιδιαιτερότητες, δεν έχουμε άλλη εικόνα. Θα το δούμε στην πορεία, είναι όμως ομάδα που χτίστηκε γι αυτό το λόγο. Αυτές οι ομάδες έχουν χτιστεί για να πάνε στην Α1.

Για το Αμύντας – Μαρούσι, έχω να πω ότι ήταν σκληρό παιχνίδι. Ο Αμύντας είναι η ίδια ομάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια, οπότε είναι λίγο πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες γι αυτό το λόγο στο θέμα της ετοιμότητας. Το ίδιο είναι και το Μαρούσι, που έχει μία συνέχεια τα τελευταία 2-3 χρόνια. Είναι όμως βαρόμετρο η απουσία του Γκαγκαλούδη. Η παρουσία του στο γήπεδο κάνει καλύτερο και έναν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας, τον Στασινό.

Όσο για τη δική μου ομάδα, ο Πανερυθραϊκός προσπαθεί να μείνει πιστός στο πλάνο και στο έργο του προέδρου, του κύριου Τσικόπουλου, να δώσει χρόνο σε νεαρά παιδιά που δεν έχουν πολλά χιλιόμετρα στην Α2. Απλά τώρα το κάνει και με συγκεκριμένο πλάνο. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα μέχρι τώρα. Παίκτες όπως ο Στάθης, ο Σκάνδαλος, ο Ντουζίδης, ο Φιλιππάκος ήρθαν νεαροί σε εμάς και έχουν κάνει το όνομά τους στο μπάσκετ. Φέτος θέλουμε κάθε αγωνιστική να είμαστε καλύτεροι, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, αυτό είναι σημαντικό. Και ό,τι καλύτερο έρθει».