Τον άλλοτε παίκτη το Ιωνικού Νίκαιας, τον Λένελ Χένρι, φέρνει στο Μεσολόγγι ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τον Αμερικανό ψηλό (25 ετών, 2.03 ύψος) και τον υπολογίζει άμεσα για το επόμενο Σαββατοκύριακο και τον αγώνα κόντρα στον Αμύντα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του Lenell Henry, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα της ομάδας μας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Γεννημένος στις 1/4/1998 στο Σικάγο, ο ύψους 2.03 Αμερικανός Πάουερ Φόργουορντ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Alcorn. Η πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και συνάμα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ήταν στην Κύπρο και στον Αχιλλέα Καϊμακλιού τη περασμένη αγωνιστική περίοδο και σε 17 παιχνίδια μέτρησε κατά μέσο όρο 16.9 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 1.9 ασσίστ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νίκαιας στην ελληνική Α1 για 5 αγώνες έχοντας 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασσίστ κατά μέσο όρο. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη πρώτη κατηγορία της Γεωργίας με τη φανέλα της Καβκάσιας και σε 5 παιχνίδια είχε 10 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 0.8 ασσίστ.

Ο Lenell προσγειώθηκε χθες στην Ελλάδα και θα κάνει το ντεμπούτο του στο πολύ σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Αμύντα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίχτης της ομάδας μας ο Αμερικανός δήλωσε τα εξής:

Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Έχω ενημερωθεί ότι το επίπεδο της Elite League είναι πολύ ανεβασμένο και ανυπομονώ να μπω και εγώ στα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν το συντομότερο να καταλάβω τη φιλοσοφία του coach Μούτσιου. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο στην έδρα μας και ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας για πρώτη φορά. Υπόσχομαι ότι κάθε Σάββατο θα δίνω το καλύτερο μου εαυτό για αυτή την ομάδα.