Ο Χαρίλαος Τρικούπης κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 στην σειρά των πλέι άουτ με τον Αίαντα Ευόσμου, με συνέπεια να ανανεώσει το ραντεβού του με την Elite League για πέμπτη διαδοχική σεζόν. Αυτή η πορεία του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας πιστώνεται εν πολλοίς και στον προπονητή του συλλόγου Ηλία Μούτσιο, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες νίκες και να την κρατήσει συσπειρωμένη όταν υπήρχαν κάποια συναπτά άσχημα αποτελέσματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μεσολογγίτης κόουτς είχε τα ηνία των “κυανέρυθρων” και σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου της σεζόν 2021-22, όταν και ο Χ. Τρικούπης πραγματοποίησε πολύ μεγάλες και συναπτές νίκες και τελικά πέτυχε τον στόχο της εισόδου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Με δεδομένη αυτήν την πολύ επιτυχημένη διετία η διοίκηση του Μεσολογγίου είχε θέσει ως μεγάλο στόχο την παραμονή του νεαρού τεχνικού, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr θα γίνει πράξη, καθότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε πλήρη συμφωνία. Με το που υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτό το ζήτημα τότε θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα χρονιά, έτσι ώστε να μπορέσει να εμφανίσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως η ερχόμενη Elite League.