Ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες και αρχικά αναφέρθηκε στην επικείμενη μεταγραφή του Σαμοντούροβ στον Πανερυθραϊκό, λέγοντας ότι ουσιαστικά το θέμα έχει τελειώσει. Από εκεί κι έπειτα υπογράμμισε ότι οι “ερυθρόλευκοι” πάνε πάντα με την ίδια φιλοσοφία που είναι η ανάδειξη των νεαρών παικτών. Τέλος σχολίασε την δυναμική της ερχόμενης Elite League, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ: «Οι συζητήσεις έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος, απλώς πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει ο Αλέξανδρος τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό για το Super Cup. Απομένει, ύστερα, να βγουν οι ανακοινώσεις από τα δύο σωματεία, αλλά ουσιαστικά έχει τελειώσει το θέμα».
Για το πώς θα ανταποκριθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Σαμοντούροβ: «Αυτά είναι ορισμένα πράγματα, που θα συζητήσουμε μετά το Super Cup, αλλά στο πνεύμα της μετακίνησης αυτής νομίζω, ότι για να πάρει παιχνίδια ο Αλέξανδρος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, πρέπει να προπονείται περισσότερο με την ομάδα, όπου θα σημειώσει περισσότερη αγωνιστική δράση, ώστε να είναι καλά ενσωματωμένος και να αποδίδει σύμφωνα με το τεράστιο ταλέντο του. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα τον παρακολουθεί στενά, θα έχει το κομμάτι της ενδυνάμωσής του και το τεχνικό του επιτελείο θα είναι συνέχεια δίπλα του, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη ελπίδα, τόσο της ομάδας όσο και του ελληνικού μπάσκετ. Θα θέλαμε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε επίσης σε αυτό».
Για το ότι ο Παναθηναϊκός εμπιστεύεται τον Πανερυθραϊκό για αυτή τη μεταγραφή: «Είναι τιμή για το σύλλογό μας. Έχουμε δώσει αγώνα, για να το κατακτήσουμε αυτό. Τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό με παιδιά κάτω των 23 ετών. Έχουμε πετύχει αρκετά πράγματα και πέρυσι είχαμε, μάλιστα, την τιμή μέσα από το πρόγραμμά μας να αναδειχθούν δύο αθλητές στην Εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο Οικονομόπουλος και ο Μερμίγκης. Είναι, άλλωστε, όραμα του προέδρου να βάλει παιδιά στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, στις Εθνικές ομάδες και την Basket League».
Για την νέα σεζόν και τους στόχους: «Πάντα πάμε με την ίδια φιλοσοφία. Πέρυσι φτάσαμε 40 λεπτά από την άνοδο στην Basket League χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτή τη λογική με οτιδήποτε καλύτερο έρθει για εμάς. Και η Basket League να προκύψει, ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως είναι παρών για να υποστηρίξει την παρουσία μας. Φέτος πάμε με μια νέα ομάδα, καθώς με την περσινή πολύ καλή πορεία οι παίκτες μας δημιούργησαν υπεραξία και, είτε πήγαν στην Basket League είτε έγιναν ελκυστικό προϊόν για ομάδες της Elite League και ανέβασαν το κασέ τους».
Για την νέα Elite League: «Μπορεί κάθε χρόνο να λέμε πως θα δούμε το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά θεωρώ, ότι όντως θα είναι το πιο δύσκολο και ενδιαφέρον όλων των εποχών. Θα συγκεντρώσει τα βλέμματα του μπασκετικού κόσμου με πολλά παιχνίδια, που θα έχουν το στοιχείο της έκπληξης. Θα είναι, όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου, ένα πρωτάθλημα πολύ ελκυστικό για τον φίλαθλο, αλλά πολύ ψυχοφθόρο για όσους το ζήσουν μέσα στις γραμμές. Ελπίζω να έχουμε όλοι υγεία και να χαρούμε την νέα σεζόν. Εμείς ξεκινάμε στις 7 Οκτωβρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Μίλωνα».
Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν: «Ο Πανιώνιος λόγω ρόστερ, που ήταν έτοιμο από πέρυσι και το απέδειξε με την πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με παιδιά με πολλά χιλιόμετρα στο μπάσκετ, ενώ έχει και το brand για να υποστηρίξει την νέα μέρα της Elite League, με όσες παραμέτρους υπάρχουν, για να μπορέσει να αγωνιστεί μια ομάδα στην Basket League. Είδαμε, για παράδειγμα, Μαρούσι και Τρίτωνα να ανεβαίνουν, με το πρώτο να καταφέρνει να αγωνιστεί με συνδυασμό εξελίξεων, ενώ ο Τρίτων δεν τα κατάφερε. Το πρωτάθλημά μας, πάντως, μεγαλώνει και θεωρώ πως θα γίνει πραγματικότητα αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ότι δηλαδή η Elite League στα επόμενα χρόνια δε θα γίνει σκαλοπάτι για την Basket League, αλλά προορισμός».