Η Δόξα Λευκάδας παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι στον Πανιώνιο, με συνέπεια να επικρατήσει θριαμβευτικά με 90-70 και να πετύχει την τρίτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Επτανήσιοι πραγματοποίησαν μακράν την κορυφαία τους φετινή εμφάνιση για φέτος και το θετικό γι’ αυτούς είναι ότι πολλοί κομβικοί παίκτες του βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά και έδωσαν σπουδαίες λύσεις. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει αναμφίβολα και ο Δημήτρης Ερμείδης, με τον 23χρονο PG/SG να πραγματοποιεί μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Για την ακρίβεια ο άλλοτε παίκτης του Κοροίβου Αμαλιάδας ήταν εξαιρετικός στα εκτελεστικά του καθήκοντα, καθότι σημείωσε 14 πόντους με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (5/8 δίποντα | 0/1 τρίποντα, 4/4 βολές), την ώρα που ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικός στους τομείς της δημιουργίας και των ριμπάουντ, μαζεύοντας επτά “σκουπίδια” και δίνοντας επτά ασίστ. Παράλληλα, o Ξανθιώτης περιφερειακός είναι ένας πολύ αμυντικός, κάτι το οποίο το απέδειξε και στο παιχνίδι με τους “κυανέρυθρους”, διότι πίεσε πάρα πολύ τους ποιοτικούς γκαρντ του “Ιστορικού” όπως ο Γκίκας.

Άλλωστε ο Ερμείδης είναι ένας πολύ αθλητικός και γρήγορος παίκτης και γι’ αυτόν τον λόγο διαθέτει την ευχέρεια να είναι πολύ πιεστικός στην άμυνα, την ώρα που και επιθετικά είναι συνεπής, προσφέροντας αρκετό σκορ μέσω της πολύ μεγάλης ικανότητας του στις διεισδύσεις. Από εκεί κι έπειτα ο νεαρός άσος έχει εντάξει περισσότερο στο ρεπερτόριό του και την δημιουργία, την ώρα που προσπαθεί να γίνει ακόμη πιο απειλητικός και από την περιφέρεια, προκειμένου να αποκτήσει ακόμη πιο πλούσιο επιθετικό πακέτο. Τέλος ο Ερμείδης ήδη έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με πολύ καλό τρόπο σε αυτά τα πέντε παιχνίδια της Elite League, αριθμώντας 8,6 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να ελπίζει ότι ο παίκτης του θα συνεχίσει στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, διότι αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του.