Ο Ερμής Σχηματαρίου παρά την απουσία του Αλέξη Κυρίτση συνέχισε την εξαιρετική πορεία το τελευταίο διάστημα κι επικράτησε επί του φορμαρισμένου Κοροίβου Αμαλιάδας, αφού πέρα από τους συνήθεις ύποπτους Βασιλόπουλο και Bryant ανέδειξε κι άλλους πρωταγωνιστές όπως ο Λευτέρης Μητσιμπόνας και ο Δημήτρης Μαργέλης. Συγκεκριμένα ο 25χρονος φόργουορντ μέτρησε 10 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και μία τάπα, με αποτέλεσμα να μαζέψει 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα μαζί με τον Φώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω σημείωσε ακόμη ένα double – double (16 πόντοι, 10 ασίστ).

Πάντως ο άλλοτε άσος της Κύμης δείχνει να έχει αναγεννηθεί από την στιγμή που πήρε μεταγραφή από το Μαρούσι στο Σχηματάρι, καθώς έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο που ήθελε, δικαιώνοντας πλήρως τον Νίκο Οικονόμου για την επιλογή του να του δώσει βασικότατο ρόλο στην θέση του PF. Συγκεκριμένα ο Μαργέλης είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης, που έχει κύριο χαρακτηριστικό την πολύ υψηλή του αθλητικότητα και την έφεσή του στα ριμπάουντ, σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και κυρίως στην άμυνα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό και στο σκοράρισμα, αν κι οι Βοιωτοί διαθέτουν εξαιρετικούς σκόρερ που έχουν την ικανότητα να πονοκεφαλιάσουν οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Συγκεκριμένα ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής μετρά γενικότερα την φετινή σεζόν 5,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 11,3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ωστόσο οι συγκεκριμένοι μέσοι όροι του είναι πολύ υψηλότεροι στα εννέα παιχνίδια, στα οποία έχει φορέσει την φανέλα των νεοφώτιστων. Για την ακρίβεια πετυχαίνει 8,2 πόντους, μαζεύει 7,7 ριμπάουντ και συγκεντρώνει 14,9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών του Ερμή, ο οποίος διαθέτει ένα ρόστερ πολλών… αστέρων για την κατηγορία. Μάλιστα σε ατομικό επίπεδο η μέχρι στιγμής παρουσία του στους Βοιωτούς είναι η κορυφαία για τον ίδιο, ο οποίος συστήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο με την φανέλα της Κύμης στην Basket League.

Στην συνέχεια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Elite League με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ωστόσο η χρονιά της αγωνιστικής εκτόξευσής του ήταν η επόμενη στην Β’ Εθνική και στον Εθνικό, στον οποίο στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε, κατέθεσε τα εξαιρετικά του διαπιστευτήρια και βρήκε θέση στο ρόστερ του Αμαρουσίου, όπου και αποτελούσε έναν από τους πιο χρήσιμα γρανάζια στην μηχανή του Γιώργου Σκαραφίγκα. Πλέον στο Σχηματάρι φαίνεται πως έχει βρει για τα καλά την μπασκετική του Ιθάκη κι ελπίζει να συνεχίσει αυτές τις υψηλές πτήσεις, για να την βοηθήσει να πετύχει τους μεγαλεπήβολους στόχους της είτε φέτος ή τα επόμενα χρόνια.