Η Ελευθερούπολη χθες δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Αμύντα, ωστόσο κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των “πορτοκαλί” και να επιστρέψει έστω και σε ισοβαθμία στην κορυφή. Το ευχάριστο για το σύνολο του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν ότι είχε επιθετική πολυφωνία, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε λίγο περισσότερο από τους υπολοίπους δεν ήταν άλλος από τον Διονύση Σκουλίδα. Για την ακρίβεια ο 25χρονος SF έδωσε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα, ωστόσο η αρωγή του ήταν σημαίνουσα και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ο Περιστεριώτης άσος έβγαλε το παιχνίδι σχεδόν απνευστί, καθώς έμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 37,5 λεπτά, όμως παρά την επιβάρυνσή του πρόλαβε να τιμωρήσει την άμυνα του συνόλου του Λιόγα με τους 19 πόντους (5/10 σουτ | 4/8 τρίποντα) που πέτυχε. Μάλιστα η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε εκεί, αφού ήταν ο δεύτερος δημιουργικός πόλος του ΓΣΕ πίσω από τον Sokk (μοίρασε έξι ασίστ), την ώρα που μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και προσέφερε σημαντικά και στα μετόπισθεν με τα τρία κλεψίματα που έκανε.

Πάντως, εμφανίσεις σαν αυτές με τον Αμύντα έχουν επαναληφθεί πολλάκις από τον Σκουλίδα, ο οποίος αποτελεί ένα από τα κύρια επιθετικά γρανάζια στην μηχανή του Κυριάκου Παπαδόπουλου τόσο την φετινή σεζόν όσο και την προηγούμενη. Σύμφωνα με την γλώσσα  των αριθμών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σημειώνει 12,5 πόντους ανά ματς, την στιγμή που είναι και καταπληκτικός στο κομμάτι της δημιουργίας με 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο (είναι τρίτος σε ασίστ πίσω από τους Sokk και Hudson), ενώ κομβική είναι η προσφορά του και στον τομέα των ριμπάουντ (3,8 ανά αγώνα). Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα παίκτη με πολύπλευρη συνεισφορά στο παιχνίδι του ΓΣΕ, ωστόσο το χαρακτηριστικό του που κάνει την διαφορά για την ομάδα του είναι το δολοφονικό περιφερειακό του σουτ.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του Κοροίβου Αμαλιάδας κυκλοφορεί κι οπλοφορεί έξω από την γραμμή των 6,75μ, καθότι έχει το πολύ υψηλό 46% από την περίμετρο, την στιγμή που είναι πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα με 58. Επιπλέον δείχνει ακόμη πιο φορμαρισμένος από την περιφέρεια τον μήνα που διανύουμε, αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει το τρομερό 16/29. Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Καβαλιώτες διαθέτουν στο ρόστερ τους πολύ ικανούς δημιουργούς, που “φτιάχνουν” αρκετά ανοικτά σουτ για τον Σκουλίδα, οπότε για ένα παίκτη με την δική του εκτελεστική δεινότητα δεν μοιάζει καθόλου δύσκολο να πιάσει τέτοια ποσοστά. Τέλος αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τότε η επίθεση και η πορεία της Ελευθερούπολης θα συνεχίσει να είναι το ίδιο αξιοσημείωτη, αφού όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο ποιοτικός SF είναι παίκτης – βαρόμετρο για τον ΓΣΕ.