Η Ελευθερούπολη “λύγισε” από τα προβλήματα της και δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Ηρακλή, με συνέπεια να ηττηθεί εύκολα και δίκαια και να γνωρίσει το δεύτερο διαδοχικό ανεπιτυχές της αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Η νίκη του Γηραιού όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις είναι πολύ σημαντική για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, ωστόσο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και για την σημειολογία,

Συγκεκριμένα ο Γηραιός υποχρέωσε τον ΓΣΕ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Elite League έπειτα από 1,5 χρόνο, καθότι η τελευταία φορά που το σύνολο του Παπαδόπουλου δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στο “σπίτι της” ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό Β’ με 68-74 στις 12 Ιουνίου του 2021, με την αναμέτρηση αυτή να είναι για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Επίσης οι Καβαλιώτες ολοκλήρωσαν την εν λόγω σεζόν στις 26 Ιουνίου, έχοντας γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι με 102-106 για τα ημιτελικά ανόδου.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο ΓΣΕ ήταν μαζί με την Καρδίτσα οι μόνες ομάδες που παρέμειναν αήττητες στην regular season της Elite League, καθότι αμφότερες είχαν ρεκόρ 14-0. Μάλιστα οι Καβαλιώτες έπαιζαν κυριαρχικό μπάσκετ στα περισσότερα παιχνίδια “εντός των τειχών”, ωστόσο γνώρισαν την ήττα στο χειρότερο δυνατό σημείο, καθώς το Ψυχικό κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Ελευθερούπολη (69-71) και να της στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακόμη η Ελευθερούπολη την περυσινή σεζόν είχε γνωρίσει άλλη μία ήττα στο “σπίτι της”  από την συντοπίτισσα Καβάλα (81-87), ωστόσο αυτή η αναμέτρηση αφορούσε τον θεσμό του Κυπελλου και διεξήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021, κάτι που σημαίνει ότι ο αγώνας έλαβε χώρα σε πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν, με τις ομάδες να μην έχουν συμπληρώσει καν δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Τέλος την φετινή χρονιά η Ελευθερούπολη είχε επικρατήσει εντός έδρας επί του Παπάγου και του Χαριλάου Τρικούπη, άρα οι Καβαλιώτες μέχρι να χάσουν από τον Ηρακλή έμειναν 16 αγώνες αήττητοι σε εντός έδρας αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας της Elite League.