Η πάλαι ποτέ Α2 ή από φέτος Elite League έχει αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού βλέπουμε πάρα πολλά παιχνίδια, τα οποία κρίνονται στον πόντο ή ακόμη και στον έξτρα χρόνο. Αυτό που έγινε στην 16η αγωνιστική της Elite League δεν φαίνεται να έχει προηγούμενο τουλάχιστον για την φετινή σεζόν, διότι τρία από τα οκτώ παιχνίδια κρίθηκαν τουλάχιστον μετά το τέλος της δεύτερης παράτασης και μάλιστα είδαμε να επιτυγχάνονται και πάρα πολύ πόντοι, κάτι το οποίο είναι λογικό και λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας των αγώνων.

Η αναμέτρηση, η οποία ενδεχομένως να τράβηξε τα πιο πολλά βλέμματα ήταν αυτή του Αμύντα με τον Τρίτωνα, που κρίθηκε στην τρίτη παράταση υπέρ των “πορτοκαλί” και διήρκησε για σχεδόν τρεις ώρες. Βέβαια το στοιχείο που έκανε την διαφορά πέρα από τα τρία έξτρα πεντάλεπτα ήταν το απίστευτο φινάλε στην κανονική διάρκεια, αφού ο Τρίτων ήταν στο +4 (70-74 στα 80”), αλλά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά από τρίποντο του Λιακόπουλου στο 1”, το οποίο έγραψε το 77-74. Πάντως το σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου ισοφάρισε με τρομερό buzzer – beater του Manojlovic από το κέντρο, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα έστω και μετά από πολύ μεγάλη μάχη.

Το δεύτερο παιχνίδι, το οποίο αποτέλεσε ένα πραγματικό ντέρμπι ήταν αυτό του Χ. Τρικούπη με της Ελευθερούπολης, με τους Καβαλιώτες να περνούν νικηφόρα από το Μεσολόγγι μετά από πενήντα λεπτά αγώνα. Μάλιστα το σύνολο του Μούτσιου ήταν την περισσότερη ώρα του ματς μπροστά στο σκορ και είχε την ευκαιρία να πάρει την νίκη τόσο στο σαραντάλεπτο όσο και στην πρώτη παράταση, αλλά δεν βρήκε στόχο στις τελευταίες επιθέσεις του και τελικά “κατέρρευσε” στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, εξαιτίας και των πιο πολλών λύσεων που διέθετε η αρμάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας ήταν ακόμη μία “μονομαχία” μεταξύ ενός συλλόγου της Καβάλας και ενός της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα της Ένωσης με το Αγρίνιο. Καταρχάς, αυτή η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από δύο εβδομάδες εξαιτίας του προβλήματος (διεξήχθη το πρώτο μέρος στην πρώτη δόση του παιχνιδιού), που προέκυψε στην μία μπασκέτα του γηπέδου. Τελικά το σύνολο του Πέρκου επιβλήθηκε στην δεύτερη παράταση με 106-119, το οποίο είναι ένα σκορ, που δίχως καμία αμφιβολία μας παραπέμπει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Ο ΑΟΑ ήταν ανώτερος και στις δύο ¨δόσεις” αυτού του αγώνα, πήρε διαφορά 16 πόντων, ενώ ήταν στο +7 στο 0,5 δευτερόλεπτο πριν την λήξη του. Παρόλα αυτά οι διαιτητές “τίναξαν” το παιχνίδι στον αέρα κι έδωσαν επτά (!) βολές στην ομάδα του Πενταζίδη κι ως εκ τούτου το ματς πήγε εντελώς αναπάντεχα στην παράταση κι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα. Παρά το σοκ από αυτήν την (στην καλύτερη) αμφισβητούμενη απόφαση, οι “πορτοκαλί” ξέφυγαν με επτά πόντους (92-99) στο 43′, εντούτοις οι Μακεδόνες απάντησαν και προσπέρασαν, ενώ έχασαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη, αφού έκαναν λάθος στην τελευταία επίθεση και τελικά “λύγισαν” στην δεύτερη παράταση.