H 16η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε με την επεισοδιακή αναμέτρηση της Καβάλας με το Αγρίνιο, που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και τελικά κρίθηκε ύστερα από δύο παρατάσεις. Το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του και θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς του δικούς σας πολυτιμότερους μέσω των poll.

Aναλυτικά:

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Το Μαρούσι επικράτησε με δυσκολία επί της Μεγαρίδας στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με αποτέλεσμα να διατηρήσει απόρθητη την έδρα του. Το σύνολο του Σκαραφίγκα τα κατάφερε εν πολλοίς, χάρις στην τρομερή εμφάνιση του Ορφέα Στασινού, ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα του συνόλου του Γιώργου Μαντάλου.

Για του λόγου το αληθές ο 24χρονος άσος σταμάτησε στους 26 πόντους με 7/16 σουτ και 5/10 τρίποντα, την ώρα που συνέβαλε σε πάρα πολύ μεγάλο και στον τομέα της δημιουργίας με 5 ασίστ και μηδέν λάθη. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 24 μονάδες στο σύστημα της αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, ενώ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και την φετινή σεζόν.

2. Kalin Fisher (Αγρίνιο)

Η αναμέτρηση της Καβάλας με το Αγρίνιο ήταν από τις πιο περίεργες των τελευταίων χρόνων για σωρεία λόγων, ωστόσο τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να επικρατήσουν μετά από δύο παρατάσεις και με σκορ, το οποίο παρέπεμπε σε αγώνα ΝΒΑ. Το σύνολο του Στέφανου Πέρκου είχε πάρα πολλούς διακριθέντες στο εν λόγω παιχνίδι, ωστόσο αυτός που έκανε πραγματικά την διαφορά ήταν ο ασταμάτητος Kalin Fisher, που ενδεχομένως πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Αμερικανός άσος έμεινε στο παρκέ για παραπάνω από 38 λεπτά και μέτρησε 34 πόντους (9/17 σουτ |1/4 τρίποντα), επτά ασίστ και πέντε ριμπάουντ, με συνέπεια να ολοκληρώσει το ματς με 37 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο είναι ένα νούμερο, που πιθανότατα θα του δώσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

3. Βασίλης Σταυρακούκας (Μαρούσι)

Όπως γράψαμε και παραπάνω το Μαρούσι τα βρήκε πάρα πολύ σκούρα απέναντι στην Μεγαρίδα, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει, έχοντας ως κορυφαίο τον Ορφέα Στασινό. Παρόλα αυτά πέρα από τον βραχύσωμο γκαρντ και ο Βασίλης Σταυρακούκας βρέθηκε σε τρομερή μέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κι αυτός με την σειρά του πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του οργανισμού της Δυτικής Αττικής.

Για την ακρίβεια ο 20χρονος άσος πήρε άριστα στον τομέα του σκοραρίσματος με 22 πόντους (11/20 σουτ |0/4 σουτ), ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του και σε άλλους τομείς, καθότι μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα, δύο μπλοκ και πέντε λάθη. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και έδειξε ότι παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

4. Donovan Johnson (Αμύντας)

Ο Αμύντας επικράτησε του Τρίτωνα σε ένα πολύ τρελό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις τρεις παρατάσεις, με το σύνολο του Δημήτρη Λιόγα να επικρατεί, αφού πήρε πάρα λύσεις από τον νεαποκτηθέντα Donovan Johnson, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των “πορτοκαλί” αλλά και γενικότερα στην Elite League και την χώρα μας. Πάντως ο Αμερικανός φόργουορντ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ονειρική πρώτη εμφάνιση με την νέα του ομάδα, καθότι πλήγωσε σε τεράστιο βαθμό το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου , που δεν μπορούσε με τίποτα να περιορίσει την δράση του.

Συγκεκριμένα ο Johnson έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 45 λεπτά κι έκανε σχεδόν double – double με 30 πόντους και εννιά ριμπάουντ, την στιγμή που έκανε ένα μπλοκ κι ένα κλέψιμο. Τέλος ήταν πολύ εύστοχος με 10/18 σουτ, κέρδισε 10 φάουλ και είχε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, νούμερο που είναι ενδεικτικό της προσφοράς του στο μεγάλο ροζ φύλλο του οργανισμού του Υμηττού.

5. Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός πήρε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα του Ηρακλή, το οποίο ήταν μία νίκη – δήλωση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Σε άλλο ένα παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” πήραν πολλά από πολλούς κι εμφάνισαν ξανά αυτήν την αξιοζήλευτη και αξιοσημείωτη επιθετική τους πολυφωνία, αλλά ο Μανώλης Ματαλιωτάκης ήταν ο παίκτης που έκανε σε άλλο ένα παιχνίδι την διαφορά για την ομάδα του.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο 28χρονος σέντερ ήταν κυρίαρχος κάτω από τις ρακέτες απέναντι στον Γηραιό, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ αξιόλογους να αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με την στατιστική, ο άλλοτε άσος του Ψυχικού έκανε ακόμη ένα double – double, διότι σημείωσε 20 πόντους, μάζεψε δέκα ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ κι έκανε δύο κλεψίματα, με συνέπεια να ολοκληρώσει το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 29 στο PIR.

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός πέτυχε ενδεχομένως το αποτέλεσμα της αγωνιστικής, αφού κατάφερε να αποδράσει από το Ιβανώφειο, να κατακτήσει το ντέρμπι κορυφής και να μείνει πρώτος με ισοβαθμία στην βαθμολογία. Πέρα από το αγωνιστικό και ψυχολογικό σκέλος, η μεγάλη νίκη του οργανισμού των Βορείων Προαστίων έχει και σημειολογικό ενδιαφέρον, διότι οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν η πρώτη ομάδα, η οποία κέρδισε εκτός έδρας τον Ηρακλή μετά το 2018 και τον Απόλλωνα Πάτρας (μιλάμε πάντα για το επίπεδο της Elite League).

Eπιπλέον ο Πανερυθραϊκός επικράτησε επί των “κυανολεύκων” με επιβλητικό τρόπο, καθώς χάρις στην υπερηχητική του τέταρτη περίοδο προηγήθηκε ακόμη και με 21 πόντους, κάτι το οποίο περίμεναν ελάχιστοι. Αυτή η τεράστια νίκη φέρει την σφραγίδα του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Χουχουλή, με το ικανότατο κόουτς να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και την ξέφρενη πορεία της ομάδας του, η οποία βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας με ένα πολύ νεανικό ρόστερ και με αμιγώς ελληνική συνταγή.

 

Poll Maker

Click here