H 25η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε και για ακόμη είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις και συγκλονιστικά παιχνίδια, τα οποία κρίθηκαν στο τέλος. ‘Ετσι το basketblog.gr μένει πιστό στις συνήθειες του και θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να αποφασίσετε και εσείς τους δικούς σας πολυτιμότερους, μέσω των polls που θα βάλουμε.

1.TJ Washington (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί της Μεγαρίδας, μέσω της οποίας αναπτέρωσε τις ελπίδες του για την αποφυγή της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλέι άουτ. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες αν όχι την κορυφαία της εμφάνιση, έχοντας πάρα πολλούς παίκτες στην ζώνη των διακριθέντων. Ένας από τους αθλητές, που ταλαιπώρησε αφάνταστα την αμυντική γραμμή της ΝΕΜ ήταν και ο Αμερικανός PG TJ Washington, που βρέθηκε σε ακόμη μία εξαιρετική ημέρα από την στιγμή που πήρε μεταγραφή στους Μεσολογγίτες.

Για του λόγου το αληθές ο 24χρονος άσος πήρε άριστα τόσο στον εκτελεστικό τομέα όσο και σε αυτόν την δημιουργίας, καθότι “έγραψε” ένα ηχηρό double – double με 21 πόντους (9/18 σουτ | 2/7 τρίποντα) και 11 ασίστ. Παράλληλα πήρε τέσσερα ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε τέσσερα λάθη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει το πολύ υψηλό 24 στο PIR και να αναδειχθεί ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας στην εν λόγω αναμέτρηση.

2. Μάριος Πουλιανίτης (Καβάλα)

Η Καβάλα βρέθηκε σε μία από τις καλύτερες βραδιές αυτήν την φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να πάρει ένα ανέλπιστο διπλό επί του Παπάγου και να του βάλει μπελάδες αναφορικά με την είσοδό του στα πλέι οφ. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ και σημείωσε 95 πόντους, ενώ αρκετοί παίκτες βρέθηκαν στην ζώνη του λυκόφωτος. Ένας από τους καλαθοσφαιριστές που οδήγησαν τους “κυανόλευκους” επιθετικά ήταν και ο Μάριος Πουλιανίτης, που πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στην καταπληκτική σεζόν που διανύει.

Για την ακρίβεια ο άλλοτε άσος του Φιλίππου Βέροιας έκανε τα πάντα στο παρκέ, αφού σημείωσε 24 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (10/17 σουτ | 10/14 δίποντα), την ώρα που μάζεψε επτά ριμπάουντ, έδωσε πέντε ασίστ κι έκανε τέσσερα κλεψίματα σε συσκευασία μόλις ενός λάθους. Η πολύπλευρη παρουσία του απέναντι στους “Στρατηγούς” μεταφράστηκε στο γεγονός ότι συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

3. Γιάννης Αθανασούλας (Ψυχικό)

Το Ψυχικό πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση απέναντι στην Ελευθερούπολη, με συνέπεια να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα να κάνει το 2-0 επί του συγκεκριμένου αντιπάλου. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα είδε αρκετούς από τους παίκτες του να κάνουν την διαφορά και ένας από αυτούς ήταν και ο πολύπειρος SF Γιάννης Αθανασούλας. Για την ακρίβεια ο 35χρονος άσος έδωσε πάρα πολλές λύσεις στο σκοράρισμα και μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους που οι “σκίουροι” κατάφεραν να χτίσουν σημαντικές διαφορές από τους αντιπάλους τους.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο πρώην άσο του Κοροίβου Αμαλιάδας σταμάτησε στους 18 πόντους και ήταν σχεδόν άχαστος με 7/8 σουτ και 4/5 τρίποντα. Ακόμη ο Αθανασούλας πήρε ένα ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ και υπέπεσε σε δύο λάθη, με συνέπεια να συγκεντρώσει το πολύ ικανοποιητικό νούμερο των 16 μονάδων στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Γιάννης Μολφέτας (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε μία νίκη – χρυσάφι απέναντι στην Μεγαρίδα, που του εξασφαλίζει πιθανότατα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ και παράλληλα του δίνει την δυνατότητα να κοιτά προς την δέκατη θέση. Ένας από τους παίκτες που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου ήταν κι ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μολφέτας.

Για του λόγου το αληθές ο 30χρονος φόργουορντ έβγαλε απνευστί το παιχνίδι, διότι έμεινε στο παρκέ για παραπάνω από 38 λεπτά, ωστόσο το στοιχείο αυτό δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει μία κυριαρχική εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο κι αμυντικά. Συγκεκριμένα ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα Πάτρας μέτρησε 23 πόντους με ασύλληπτα ποσοστά (10/12 σουτ 3/5 τρίποντα), ενώ μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και μόλις ένα σφάλμα. Με αυτόν τον τρόπο είχε 29 στο PIR και μάλιστα βγήκε ο κορυφαίος όχι μόνο του αγώνα με την ΝΕΜ, αλλά κι ολόκληρης της αγωνιστικής.

5. Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός απέδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο, πως επανήλθε στα στάνταρ που είχε θέσει πριν τις τέσσερις ήττες, καθότι σημείωσε ένα τεράστιο διπλό επί του μαχητικού Αίαντα Ευόσμου. Ο Δημήτρης Χουχουλής είδε μία τετράδα παικτών να οδηγεί την ομάδα του προς αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, ενώ από την λίστα των διακριθέντων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας εκ των κορυφαίων παικτών των “ερυθρολεύκων” φέτος, που δεν είναι άλλος από τον Μανώλη Ματαλιωτάκη.

Για την ακρίβεια ο 29χρονος ψηλός προσέθεσε στο παλμαρέ του άλλη μία πληθωρική εμφάνιση, καθότι ήταν κομβικός στον τομέα του σκοραρίσματος με 6/9 σουτ (1/3 τρίποντα), την ώρα που κυριάρχησε και στους αιθέρες με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Βέβαια η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε, αφού μοίρασε δύο τελικές πάσες και έκανε και δύο κοψίματα για μόλις ένα λάθος. Έτσι ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τις 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (μάζεψε 24) και αποτέλεσε τον MVP του οργανισμού των Βορείων Προαστίων.

Προπονητής: Νίκος Πενταζίδης (Καβάλα)

Μπορεί η Καβάλα να είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Β’ Εθνική από την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει σάκο του μποξ για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Μάλιστα οι Μακεδόνες απέδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί μέχρι τελικής πτώσης, καθότι απέδρασαν με ένα τεράστιο διπλό από το “Σαλούν”, το οποίο μάλιστα ήταν το παρθενικό τους την φετινή σεζόν.

Αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Νίκος Πενταζίδης, ο οποίος προετοίμασε την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποδώσει θελκτικό μπάσκετ και να προσεγγίσει τους εκατό πόντους. Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός αξίζει ακόμη ένα κρέντιτ, αφού έδωσε το απαραίτητο κίνητρο στους παίκτες του για να διατηρήσουν την μαχητικότητά τους και την ανταγωνιστικότητά τους, παρά την δεδομένη απογοήτευση που υπάρχει από την οριστική επιστροφή της ομάδας στην τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

 

Poll Maker

Poll