Η 26η αγωνιστική της Elite League αποτελεί παρελθόν, με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και πολλές εξαιρετικές φάσεις να έχουν λάβει χώρα για ακόμη μία φορά. Έτσι το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του και θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να αποφασίσετε τους δικούς σας διακριθέντες μέσω των Poll που βάζουμε.

1.Patrick Myers (Τρίτων)

Ο Τρίτων απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι στην Ελευθερούπολη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο ντέρμπι με τον ΓΣΕ και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένας από τους παίκτες  – κλειδιά της σημαντικής νίκης της ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου ήταν και ο Patrick Myers, ο οποίος πραγματοποίησε μία πληθωρική εμφάνιση, όντας εξαιρετικός σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Για του λόγου το αληθές ο Αμερικανός άσος των Σεπολιωτών ήταν πολύ αποτελεσματικός στον τομέα του σκοραρίσματος με 18 πόντους και πολύ ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (6/11 σουτ), την στιγμή που έκανε την διαφορά και στο κομμάτι της δημιουργίας, καθότι μοίρασε επτά τελικές πάσες χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος. Από εκεί κι έπειτα άξια αναφοράς ήταν η συνεισφορά του και στα μετόπισθεν, αφού έκανε τέσσερα κλεψίματα και πήρε τρία ριμπάουντ, με συνέπεια να μαζέψει το πολύ υψηλό 27 στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Νώντας Παπαντωνίου (Ηρακλής)

Ο Ηρακλής βρέθηκε σε εξαιρετική αμυντική ημέρα στην Αμαλιάδα, με συνέπεια να αποδράσει με ένα διπλό – χρυσάφι από την έδρα του Κοροίβου Αμαλιάδας. Πάντως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βρουν επιθετικά τις λύσεις όταν τις χρειάστηκαν και ένας από τους παίκτες, που έκανε την διαφορά στο μπροστά μέρος του παρκέ ήταν ο πολύπειρος PG Νώντας Παπαντωνίου. Συγκεκριμένα ο 32χρονος PG καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, καθότι πήρε άριστα στον βαθμό της δημιουργίας, μοιράζοντας επτά ασίστ για μόλις ένα λάθος.

Βέβαια η πολύτιμη συνεισφορά του δεν περιορίστηκε μόνο στις τελικές πάσες που μοίρασε, αφού έδωσε κομβικές βοήθειες και στο σκοράρισμα με 14 πόντους (6/10 σουτ | 1/4 τρίποντα), την στιγμή που δεν αμέλησε ούτε τα ανασταλτικά του καθήκοντα, αφού “κατέβασε” εννιά σκουπίδια και έκανε δύο κλεψίματα. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε το τρομερό νούμερο των 26 μονάδων στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της νίκης του Γηραιού.

3. Zack Bryant (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να πάρει ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο διπλό απέναντι στον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου ανέδειξε αρκετούς πρωταγωνιστές, με έναν από τους παίκτες που διακρίθηκε σε μεγάλο βαθμό να είναι ο Zack Bryant. Για την ακρίβεια ο Αμερικανός άσος έκανε τα πάντα στο παρκέ, όντας αρχικά καταπληκτικός στον τομέα του σκοραρίσματος με 20 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (7/11 σουτ | 0/1 τρίποντα).

Παράλληλα αποτέλεσε τον δεύτερο δημιουργικό πόλο του Ερμή, καθότι μοίρασε έξι ασίστ και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος, ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι ξεδίπλωσε και τις αμυντικές του αρετές. Για του λόγου το αληθές ο SG των “κυανολεύκων” “κατέβασε” επτά ριμπάουντ και έκανε δύο κλεψίματα, με συνέπεια να κάνει θραύση στην αξιολόγηση, συγκεντρώνοντας 28 ολόκληρες μονάδες.

4. Μιχάλης Καμπερίδης (Τρίτων)

Ο Τρίτων πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες του εμφανίσεις και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη επί της Ελευθερούπολης, χάρις και στις κυριαρχικές εμφανίσεις των δύο ψηλών της ομάδας Μιχάλη Καμπερίδη και Παναγιώτη Τσάμη. Πάντως ο 29χρονος PF ήταν πραγματικά ασταμάτητος και προκάλεσε σωρεία προβλημάτων στην άμυνα του ΓΣΕ, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσει την δράση του.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ έβαζε την μπάλα στο καλάθι ακόμη… και με το πόδι, αφού σταμάτησε στους 29 πόντους με ασύλληπτα ποσοστά ευστοχίας (10/13 σουτ | 5/7 τρίποντα). Βέβαια ο Καμπερίδης έκανε την διαφορά και στους αιθέρες, αφού μάζεψε για ακόμη μία φορά πάνω από 10 ριμπάουντ (11) και παράλληλα έδωσε δύο ασίστ, έκανε δύο μπλοκ σε συσκευασία μόλις δύο σφαλμάτων. Η απίστευτη αυτή εμφάνιση αποτυπώθηκε και το τρομερό 38 στο ranking, ένα νούμερο το οποίο του έδωσε και το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

5. Milovan Draskovic (Ερμής Σχηματαρίου)

Το διπλό του Ερμή Σχηματαρίου στην έδρα του Πανερυθραϊκού ήταν πολύ σημαντικό στην πορεία των Βοιωτών προς την οκτάδα της βαθμολογίας και σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα συνέβαλε τα μέγιστα και ο “πύργος” της ομάδας Milovan Draskovic. Για του λόγου το αληθές ο Μαυροβούνιος ψηλός ήταν σχεδόν ανίκητος κάτω από τα καλάθια, πραγματοποιώντας ενδεχομένως μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις ολόκληρης της καριέρας του.

Συγκεκριμένα ο center του συνόλου του Νίκου Οικονόμου ήταν τρομερός στον τομέα του σκοραρίσματος με 25 πόντους και 12/17 σουτ (1/1 τρίποντα), την ώρα που “σκέπασε” τα καλάθια και κυριάρχησε στους αιθέρες. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Draskovic μάζεψε 18 ριμπάουντ και παράλληλα έκανε τέσσερα μπλοκ, ενώ γενικότερα η παρουσία του μέσα στο ζωγραφιστό προξενεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις στους αντίπαλους παίκτες για να πλησιάσουν κοντά στην ρακέτα. Πέρα από αυτά υπέπεσε σε τρία λάθη, ενώ τα αξιοσημείωτα πεπραγμένα του μεταφράζονται και από το υψηλότατο 34 στο PIR.

Προπονητής: Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στην Νέα Ερυθραία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί του Πανερυθραϊκού πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 78-86. Με αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα οι Βοιωτοί αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο από τις δύο σερί ήττες και πραγματοποίησαν ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της εισόδου στην οκτάδα, κάτι το οποίο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Οικονόμου.

Για την ακρίβεια ο πολύπειρος προπονητής προετοίμασε αγωνιστικά και ψυχολογικά άψογα την ομάδα του για αυτό το πολύ απαιτητικό παιχνίδι, με συνέπεια ο Ερμής να πάρει το ροζ φύλλο με πειστικό τρόπο. Μάλιστα η επίδραση του άλλοτε κόουτς του Πανιωνίου ήταν αισθητή και κομβική στην τρομερή δεύτερη περίοδο των “κυανόλευκων”, στην οποία έκαναν ένα επιμέρους 9-31 και “κλείδωσαν” εν πολλοίς την νίκη.

Polls

Poll