Ο Έσπερος Λαμίας είδε τον Μιχάλη Πολυτάρχου να αποχωρεί, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών και με τον Βαγγέλη Καράμπουλα. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός της Φθιώτιδας βρισκόταν στην αγορά για κάποιον περιφερειακό παίκτη και σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr τον βρήκε στο πρόσωπο του Αιμίλιου Αλεξιάδη (2001, 1,90μ), ο οποίος θα επιστρέψει δυναμικά στην δράση μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Ο 22χρονος περιφερειακός γνωρίζει καλά την κατηγορία, καθότι την σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στην Καρδίτσα, στην οποία είχε απολογισμό τριών πόντων και 1,3 ασίστ και μάλιστα στο τέλος της εν λόγω χρονιάς πανηγύρισε μαζί της τον τίτλο και την άνοδο στην Basket League. Mάλιστα ο νεαρός άσος παρέμεινε στο ρόστερ των Θεσσαλών και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-23), ενώ παράλληλα ήταν μέλος και των Σοφάδων, με τους οποίους πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η προσθήκη του Αλεξιάδη θα τονώσει κι άλλο την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Σοφογιάννη, με τον 22χρονο άσο να αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις χάρις στην αθλητικότητά του. Τέλος ο άλλοτε παίκτης της Καρδίτσας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους Φθιωτούς στην προσεχή κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με το Ψυχικό.