Ο Φώτης Μαλέλης τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει άλματα στην καριέρα του, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελεί ένα τεσσάρι πολύ καλού επιπέδου για την Elite League. Ο 26χρονος PF πήρε για πρώτη φορά το χρίσμα στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2020-21, όταν και η Δάφνη Δαφνίου αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο στην εν λόγω Λίγκα. Παρά το γεγονός ότι εκείνο το πρωτάθλημα ήταν λειψό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο άλλοτε άσος του Αμαρουσίου κατέθεσε με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήριά του με την φανέλα του οργανισμού του Χαϊδαρίου, καθότι μέτρησε 10,7 πόντους και 6,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Έτσι ο Γιώργος Ρεμεντέλας πείστηκε για τις δυνατότητες του κι αποφάσισε να τον υπογράψει, δίνοντας του μάλιστα αρκετά σημαντικό ρόλο τόσο την περασμένη όσο και την φετινή αγωνιστική περίοδο. Για την ακρίβεια ο Μαλέλης αποτέλεσε ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια των “σκιούρων” την χρονιά που κατέκτησαν αγωνιστικά την άνοδο στην Basket League, σημειώνοντας 7 πόντους και 3,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μάλιστα ο ικανός ψηλός έκανε την διαφορά μέσω του αξιόπιστου περιφερειακού του σουτ (σούταρε με 37% από την περίμετρο), με συνέπεια να συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση των αποστάσεων και να υπηρετεί πλήρως την φιλοσοφία του προπονητή του για την ύπαρξη πολλών και καλών σουτέρ στο ρόστερ.

Ο ανταγωνισμός στις θέσεις των ψηλών ήταν μεγάλος και την χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από ορισμένες εβδομάδες (χαρακτηριστικό είναι ότι έπαιρνε αρκετά λεπτά στο “4” ο Νίκος Παπανικολάου), ωστόσο ο έμπειρος πλέον φόργουορντ κατόρθωσε να δείξει και φέτος την αξία του και να συντελέσει και πάλι ενεργά στην πορεία των “κυανοκίτρινων” προς το Final 4 της Elite League. Για του λόγου το αληθές φέτος βελτίωσε ελαφρώς τα νούμερά του, καθώς σημείωνε 7,4 πόντους και 4,1 ριμπάουντ ανά βραδιά, ενώ υπήρχαν παιχνίδια που πήρε στις πλάτες του την ομάδα του.

Με οδηγό την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του αλλά και τις παραστάσεις που έχει αποκτήσει από την πολύ ικανοποιητική παρουσία του στην πάλαι ποτέ Α2, ο Μαλέλης βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της καριέρας του. Για την ακρίβεια το Ψυχικό επιθυμεί αναμφίβολα να τον διατηρήσει στο δυναμικό του, την ώρα που άλλες ομάδες της Elite League και δύο σύλλογοι της Αυστρίας του έχουν χτυπήσει την πόρτα. Τέλος οι εξελίξεις αναφορικά με την ομάδα που θα τον αποκτήσει αναμένεται να είναι οριστικές τις  επόμενες ημέρες, αλλά αυτήν την στιγμή τα πάντα είναι ρευστά.