Μετά από μία πετυχημένη πορεία κυρίως στον Προμηθέα Πάτρας αλλά και σε άλλες ομάδες της Basket League (AEK, ΑΕΝΚ, Άρης), ο πολύπειρος και ποιοτικός Νίκος Γκίκας πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα παρκέ της Elite League έπειτα από μία δεκαετία για λογαριασμό του Πανιωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 33χρονος άσος ήταν εκ των πρωταγωνιστών (μαζί με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Μιχάλη Καμπερίδη) της εξαιρετικής πορείας του Φιλαθλητικού εκείνα τα χρόνια, ενώ τον ίδιο ηγετικό ρόλο αναμένεται να έχει και φέτος στους “κυανέρυθρους”. Υπό αυτό το πρίσμα ο Γκίκας μίλησε στο basketblog.gr για τους στόχους που έχουν τεθεί από τον “Ιστορικό“, τον λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στον κόσμο των Νεοσμυρνιωτών που περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη της νέας σεζόν.

-Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που άφησες τα παρκέ της Basket League και αποδέχτηκες την πρόταση του Πανιωνίου;

“Όπως έχω πει είναι μια μεγάλη πρόκληση να ανεβάσεις την ομάδα του Πανιωνίου από την Elite League στην Basket League, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι είμαι Νεοσμυρνιώτης, επομένως αισθάνομαι σαν να επέστρεψα σπίτι μου. Τέλος οι άνθρωποι της ομάδας μου εμπνέουν εμπιστοσύνη και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω θέση στην ομάδα και θα προσπαθήσω να κάνω πράξη το όραμά τους”.

-Πέρα από τον στόχο της ανόδου στην Basket League, το να επαναλάβετε την περυσινή πορεία στο Κύπελλο είναι επίσης μία μεγάλη πρόκληση για εσάς

“Τα παιδιά έκαναν πέρυσι μία εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο, κατέκτησαν το Unicef Trophy και παράλληλα έφτασαν ως το Final 8 όπου κόντεψαν να αποκλείσουν την ΑΕΚ. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και στους δύο θεσμούς, επομένως πάμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι είτε παίζουμε με ομάδα της Basket League είτε της Γ’ Εθνικής. Άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας κι έτσι θα πορευτούμε όλη την σεζόν”.

-Βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων της Elite League να ολοκληρώνονται, θα ήθελα να μου πεις ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για το πρωτάθλημα και ποιες είναι οι άλλες ομάδες που ξεχωρίζεις πέρα του Πανιωνίου;

“Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τις προσθήκες των ξένων να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθότι όλες οι ομάδες ενισχύονται με τέτοιους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Από εκεί κι έπειτα πέρα από εμάς βλέπω ότι ο Μίλωνας έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ πιστεύω ότι οι άλλες ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με μερικές να είναι λίγο καλύτερες κι άλλες λίγο χειρότερες. Βέβαια δεν έχω μεγάλη εικόνα, διότι απουσιάζω χρόνια από την Elite League, αλλά από όσα μου έχουν πει οι συμπαίκτες του νομίζω ότι η λίγκα θα είναι φέτος πολύ απαιτητική”.

-Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θα στείλεις στους φιλάθλους του Πανιωνίου;

“Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο, διότι έχουν καταλάβει ότι ο Πανιώνιος κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για να επιστρέψει στο επίπεδο που πρέπει. Ελπίζω η μεγάλη αγάπη που έχουν για την ομάδα να φανεί και στο γήπεδο με την παρουσία τους”.