Ο Ηρακλής ήταν ανώτερος στο δεύτερο μέρος και κράτησε την ψυχραιμία του, με συνέπεια να επικρατήσει επί του Μίλωνα, να επιστέψει στις επιτυχίες και να κρατήσει αλώβητη την έδρα του σε σύνολο τριών αγώνων. Ουσιαστικά ο Γηραιός ανέβηκε στο 3-3, την στιγμή που ο οργανισμός των Νοτίων Προαστίων γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και υποχώρησε στο 4-2.

Oι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν αρκετά νευρικοί το παιχνίδι και με αυτόν τον τρόπο έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν πλεονέκτημα πέντε πόντων (5-0), αλλά οι Νεοσμυρνιώτες αντέδρασαν άμεσα και με τρίποντο του Burtt ισοφάρισαν (7-7). Ο Αμερικανός σκόρερ των “πράσινων” είχε πάρει φωτιά και με ένα νέο μακρινό τρίποντο την έβαλε στην πρωτοπορία (13-15), όμως ο “Γηραιός” απάντησε με ένα σερί 5 -0 κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (18-15). Οι δύο “μονομάχοι” συνέχιζαν να εναλλάσσονται στο σκορ, με το συγκρότημα του Καραγιάννη να παίρνει αέρα τεσσάρων πόντων (20-24) μετά από τρίποντο του Μελισσαράτου, με το σκηνικό να μην διαφοροποιείται ιδιαίτερα στην συνέχεια (25-29). Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ο 30χρονος σέντερ των φιλοξενούμενων εξακολουθούσε να ταλανίζει την άμυνα των “κυανόλευκων”, με αποτέλεσμα η ομάδα του να οδηγηθεί στην ανάπαυλα στο +7 (31-38).

Baker και Σαρικόπουλος έφθειραν αρκετά την άμυνα του Μίλωνα και προσέφεραν αρκετούς πόντους στην αρμάδα του Γιαπλέ, η οποία έκλεισε την ψαλίδα (37-40). Μετά από ένα ημίχρονο ανομβρίας ήρθε η σειρά του Thompson να πάρει μπρος, ο οποίος με τρία σερί τρίποντα έστειλε την ομάδα του στο +7 (51-44). Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς δεν περιορίστηκαν εκεί και έφτασαν ακόμη και στο +11 (59-48), όμως οι νεοφώτιστοι έβγαλαν σφυγμό και περιόρισαν κάπως την ζημιά της κακής τους τρίτης περιόδου (61-54). Οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη βρήκαν δύο πολύ μεγάλα σουτ και πλησίασαν στους πέντε πόντους (65-60), όμως ο Ηρακλής απάντησε γρήγορα και με ένα εύστοχο περιφερειακό σουτ του Sokk ξέφυγε με 10 πόντους (72-62). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία τελευταία απόπειρα να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση και μείωσαν στους έξι (72-66), ωστόσο οι γηπεδούχοι κράτησαν την ψυχραιμία τους κι έτσι έφτασαν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 31-38, 61-54, 75-73

Δείτε τα στατιστικά εδώ