Ένα εκ των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων του Πανιωνίου ο Berrick Jeanlouis μίλησε στο basketblog.gr για τους στόχους που έχουν τεθεί από τους “κυανέρυθρους”, για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα αλλά και για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο με την φανέλα του “Ιστορικού“.

-Είσαι λίγες μέρες στην χώρα μας και στον Πανιώνιος,  ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

“Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ, διότι το κλίμα που υπάρχει είναι πάρα πολύ καλό και το δέσιμο με τους συμπαίκτες του μεγάλο. Θα έλεγα ότι έχουμε γίνει οικογένεια και θα το αποδείξουμε αυτό και όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας”.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Πανιώνιο ενόψει της νέας σεζόν;

“Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια και διάθεση στο γήπεδο να πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Basket League”.

-O Πανιώνιος είναι η πρώτη σου επαγγελματική ομάδα. Ποια είναι η κύρια διαφορά που διακρίνεις μεταξύ του NCAA και του μπάσκετ στην Ευρώπη;

“Οι πρώτες εντυπώσεις που έχω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ότι η δουλειά και η τακτική παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, κάτι που στο NCAA δεν γινόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Επίσης στο κολέγιο είχα κι άλλες υποχρεώσεις πέρα από το μπάσκετ όπως το να σπουδάσω, ενώ εδώ είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στην ομάδα”.

-Ποια είναι η υπόσχεσή σου στους φίλους του Πανιωνίου;

“Υπόσχομαι ότι θα παίζω πολύ σκληρά και θα δίνω μεγάλη ενέργεια, ενώ πιστεύω ότι θα κάνω πολύ καλά παιχνίδια και θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει”.

-Ποιος είναι ο λόγος που αποδέχτηκες την πρόταση του Πανιωνίου;

“Ήρθα στον Πανιώνιο, διότι είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες και παράλληλα έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφασή που έπαιξαν κι οι φίλαθλοι της ομάδας που είναι πολύ υποστηρικτικοί και δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα”.