Μετά από οκτώ χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Basket League, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης πήρε την απόφαση να αφήσει την μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας και να ενταχθεί στον φιλόδοξο Πανιώνιο, ο οποίος επιθυμεί την άμεση επιστροφή του στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Ο 29χρονος σέντερ που αποτέλεσε μία από τις πιο ηχηρές κινήσεις της φετινής offseason, μίλησε στο basketblog.gr για τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των “κυανέρυθρων” αλλά και τους στόχος του “Ιστορικού” ενόψει της σεζόν που μας έρχεται.

-Δημήτρη μετά από μία μακρά θητεία στην Basket League, επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Πανιώνιο. Ποιος ήταν ο λόγος που πήρες αυτήν την απόφαση;

“Ο κύριος λόγος που αποφάσισα να έρθω στον Πανιώνιο ήταν το όραμα που έχει η διοίκηση αλλά κι η θέληση που υπάρχει για να ανέβει ο σύλλογος στην Basket League. Μου αρέσει να έχω υψηλούς στόχους μέσα στην χρονιά και χαίρομαι που θα συμμετέχω στην προσπάθεια του Πανιωνίου για την άμεση επάνοδό του στην A1”.

-To πρωτάθλημα της Elite League θα είναι φέτος πολύ ανταγωνιστικό, αν και φαίνεται ότι εσείς είστε το φαβορί για την άνοδο. Αποδέχεσαι τον τίτλο αυτό κι επίσης ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα είναι πιο κοντά σε δυναμική με εσάς;

“Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες φέτος που είναι πολύ δυνατές και δεν μπορώ να αποκλείσω και να υποτιμήσω κανέναν. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και με την βοήθεια του κόσμου αλλά και της τύχης να υλοποιήσουμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Basket League”.

-H μεταγραφή του Βουγιούκα αναβαθμίζει αναμφίβολα την γραμμή των ψηλών σας και παράλληλα δημιουργεί αρκετό συναγωνισμό. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις αν αυτή η προσθήκη σου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, προκειμένου να βγάλεις στο γήπεδο τον καλύτερό σου εαυτό;

“Σίγουρα η προσθήκη του Ίαν μας αναβαθμίζει πολύ, διότι είναι ένας τρομερός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Έτσι θεωρώ ότι η απόκτησή του θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που θα κάνουμε την νέα χρονιά”.

-Ένα σχόλιο για το πως οδεύει μέχρι στιγμής η προετοιμασία.

“Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχαν κάποιοι μικροτραυματισμοί και ο σοβαρός τραυματισμός του Παναγιώτη τότε θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, ωστόσο δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα”.