O Tρίτων επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της Elite League το Σάββατο το βράδυ απέναντι στο Ψυχικό, με συνέπεια να βρίσκεται στην Basket League μετά από 44 χρόνια. Ο εκ των πρωταγωνιστών των Σεπολιωτών Nemanja Manojlovic μίλησε για το ιστορικό επίτευγμα της ομάδας του στο basketblog.gr, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε, στο πως πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν, στην επιθυμία παραμονής του στους “κυανόλευκους” και την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά και σε πολλά άλλα θέματα.

– Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα κι οι σκέψεις έπειτα από τον προβιβασμό της ομάδας σου στην Elite League;

“Είμαστε τρελαμένοι από την χαρά μας που καταφέραμε κάτι τόσο μεγάλο για τον Τρίτωνα, διότι όλοι όσοι ήμασταν μέσα στην ομάδα γνωρίζαμε πόσο πολλοί έχουμε παλέψει και έχουμε προσπαθήσει γι’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα είμαι πολύ ευτυχισμένος για τον τρόπο που ήρθε η άνοδος αλλά για το γεγονός ότι ήρθε σε ένα Final 4, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρω ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι το Ψυχικό, στο οποίο κι εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια”.

-Θεωρείς ότι κατά κάποιον τρόπο πήρατε ρεβάνς για την περυσινή σεζόν όταν και το Ψυχικό επικράτησε εναντίον σας στους Τελικούς ανόδου;

“Θεωρώ ότι κατά κάποιον τρόπο όντως πήραμε την ρεβάνς από το Ψυχικό για την περυσινή σεζόν. Όλοι στην ομάδα σκεφτόμασταν τι έγινε την προηγούμενη χρονιά και σκεφτόμασταν ότι τώρα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να καταφέρουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω”.

-Κατά την διάρκεια της σεζόν αντιμετωπίσατε αρκετές δυσκολίες με τραυματισμούς, που σας στέρησαν λύσεις ειδικά στην γραμμή των ψηλών. Πώς καταφέρατε να αντιμετωπίσετε αυτές τις δυσκολίες και τελικά να πετύχετε τον στόχο σας;

“‘Ηταν μία πολύ δύσκολη συνθήκη για εμάς, δεδομένου ότι το πρόγραμμα στην Λίγκα ήταν αρκετά “στενό” και δεν υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αναρρώσουν οι τραυματίες μας. Όλα τα παιδιά από την ομάδα μας έκαναν step up κι υπερέβαλαν εαυτόν, διότι συνεχώς χάναμε ορισμένους παίκτες, που ήταν εξαιρετικά σημαντικοί για το ροτέισον. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με τους τραυματισμούς, διότι παίζαμε ο ένας για τον άλλον”.

-Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που καταφέρατε να υλοποιήσετε τον στόχο της ανόδου;

“Θεωρώ ότι ο σημαντικότερος λόγος που τα καταφέραμε ήταν το γεγονός ότι ήμασταν οικογένεια μέσα κι έξω από το παρκέ. Επίσης κομβικό ρόλο έπαιξε η δίψα μας για την άνοδο κι η θέλησή μας για δουλειά. Όλα αυτά τα στοιχεία μας βοήθησαν στο να τα δώσουμε, να συγκεντρωθούμε απολύτως στον στόχο της ανόδου και τελικά να τα φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας”.

-Υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα. Πίστευες καθ ‘όλη την διάρκεια της σεζόν ότι μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας;

“Όταν πρωτοήρθα στην ομάδα τον Ιανουάριο και μίλησα με το σταφ και την διοίκηση τότε είπαμε ότι το μόνο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας ήταν η άνοδος. Επομένως από την μέρα που ήρθα πίστευα ακράδαντα στην επίτευξη του στόχου όπως κι όλοι οι συμπαίκτες μου, ενώ όλοι προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όπως είπα και πριν υπήρξαν δύσκολες στιγμές κι άσχημα αποτελέσματα, ενώ η Λίγκα ήταν πολύ σκληρή όσο και οι ανταγωνιστές μας (Ψυχικό, Μαρούσι, Ηρακλής, Πανερυθραϊκός, Ελευθερούπολη) ήταν πολύ ποιοτικές ομάδες. Παρόλα αυτά ποτέ δεν επηρεαστήκαμε και πάντα γνωρίζαμε ότι θα ήμασταν η μία από τις δύο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την Basket League”.

-Ποιο ήταν το κίνητρο να επιστρέψεις στην ομάδα; Επίσης πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της ομάδας, δεδομένου ότι το ρόστερ ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι;

“Η καρδιά μου στην Ελλάδα ανήκει στον Τρίτωνα, ενώ το κίνητρό μου να επιστρέψω στην ομάδα ήταν να καταφέρουμε την άνοδο στην Basket League, κάτι που ήμασταν πολύ κοντά να το κάνουμε και πέρυσι. Άλλωστε είχα υποσχεθεί στους πάντες στην ομάδα ότι θα είμαστε στην Α1 του χρόνου, επομένως αυτό ήταν το μέγιστο κίνητρο για εμένα”.

-Ο μεγάλος προσωπικός σου στόχος είναι να βρίσκεσαι στην ομάδα και την νέα αγωνιστική περίοδο, όταν και θα αγωνίζεται στην Basket League;

“Eννοείται ότι ο μεγάλος μου στόχος ήταν πάντα να αγωνιστώ στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έχω προϋπηρεσία αρκετών χρόνων στην Α2. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι θα ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να αγωνιστώ στην Α1 με την φανέλα του Τρίτωνα, διότι το δέσιμό μου με αυτήν την ομάδα είναι πολύ μεγάλο”.

-Ένα σχόλιο για τους φιλάθλους σας, που έδωσαν δυναμικό παρών στο Final 4.

“Μας στήριξαν πολύ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο στο Final 4. Άλλωστε πιστεύω ότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς ήταν πάντα εκεί και για εμάς. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα και να δω ακόμη περισσότερους από αυτούς την επόμενη σεζόν που θα αγωνιζόμαστε στην μεγαλύτερη κατηγορία της Ελλάδας”.