Το Μαρούσι πραγματοποίησε μία υπερηχητική τρίτη περίοδο (32-14), με συνέπεια να επικρατήσει σαρωτικά επί του Πανερυθραϊκού (80-68) και να εξασφαλίσει την άνοδό του στην Basket League έπειτα από 11 χρόνια περιπλάνησης στις μικρότερες Εθνικές Κατηγορίες. Μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας, σε περίπτωση που επικρατήσουν στον αυριανό Μεγάλο Τελικό επί του Τρίτωνα. Από την άλλη πλευρά ο Πανερυθραϊκός κρατά την συμμετοχή στο Final 4 και απλά θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στον αυριανό μικρό Τελικό με το Ψυχικό. Koρυφαίος για τους νικητές ήταν ο Καψαλός με 20 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ από την άλλη πλευρά διασώθηκε ο Ευστρατίου με 16 πόντους και έξι ασίστ.

Oι τυπικά γηπεδούχοι ήταν σεληνιασμένοι επιθετικά στο πρώτο διάστημα του αγώνα και πήραν με το “καλησπέρα” προβάδισμα πέντε πόντων (7-2), το οποίο στην συνέχεια διεύρυναν περαιτέρω (11-4). Πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” βελτίωσαν την άμυνά τους και έκλεισαν την ψαλίδα στους τέσσερις (11-7), αλλά οι “κιτρινόμαυροι” είχαν συνεχώς το πάνω χέρι (15-10). To συγκρότημα του Σκαραφίγκα δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία στο σκορ και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6 (19-13).

Οι δύο “μονομάχοι” συνέχισαν να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, ένα στοιχείο που ευνοούσε το Μαρούσι, το οποίο διατηρούσε το +6 (21-15). Οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν περαιτέρω στροφές και με οδηγό την εξαιρετική τους λειτουργία στα μετόπισθεν πήραν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (28-18), εντούτοις η ομάδα του Χουχουλή έβγαλε σφυγμό και επέστρεψε άμεσα στην εξίσωση του αγώνα (31-30). Οι τυπικά γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους στο combeback της Ερυθραίας και με ένα μεγάλο τρίποντο του Μιχαλούτσου οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +6 (39-33).

Το Μαρούσι εξακολουθούσε να παίζει την “ατσάλινη” άμυνα του πρώτου μέρους και με ένα πολύ δύσκολο τρίποντο του Καψαλού ανέκτησε το +10 (44-34), ωστόσο η αντίδραση του Πανερυθραϊκού ήταν ξανά αστραπιαία (44-39). Οι “κιτρινόμαυροι” επέβαλαν εκ νέου τον ρυθμό τους και με ένα σερί 7-0 αποσπάστηκαν με 12 πόντους (54-42), ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και στο +17 (60-43). Οι Στασινός και Ξύδας πήραν φωτιά κι αναστάτωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία των “ερυθρολεύκων”, με συνέπεια η αρμάδα του Σκαραφίγκα να πάει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 24 πόντων και να “κλειδώσει” την νίκη – άνοδο.

Όπως αναμενόταν, οι “κιτρινόμαυροι” κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στον Πανερυθραϊκό να τρέξει ένα σερί 0-7 και να μειώσει στους 17 πόντους (71-54). Το σύνολο του Χουχουλή συνέχισε να ροκανίζει την εις βάρος της διαφορά και πλησίασε στους 14 (73-59), όμως ο Στασινός πήρε το όπλο του εκ νέου, με αποτέλεσμα το Μαρούσι να ξεφύγει ξανά με 17 πόντους (76-59) και να μην αφήσει κανένα περιθώριο ανατροπής στους Ερυθραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 71-47

Δείτε τα στατιστικά εδώ