Η Μεγαρίδα ήλεγξε το παιχνίδι μετά την πρώτη περίοδο και πέτυχε μεγάλα καλάθια σε κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Μίλωνα και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Unicef Trophy. Ουσιαστικά, η αρμάδα του Μάνταλου θα “κονταροχτυπηθεί” με τον Πανιώνιο ή την Δόξα Λευκάδας στον αυριανό τελικό με έπαθλο ένα εισιτήριο στο Final 8 του Κυπέλλου. Aπό την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Γερομιχαλός και Bradford με 26 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα διακρίθηκε ο Burtt με 28 πόντους.

O Burtt αποτελούσε άλυτο γρίφο για την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων και με επτά προσωπικούς του πόντους έδωσε πλεονέκτημα έξι πόντων στους Νεοσμυρνιώτες (4-10). Το συγκρότημα του Καραγιάννη εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι (9-16), ωστόσο οι παίκτες του Μάνταλου αναθάρρησαν και πλησίασαν στον πόντο (21-22). Η ΝΕΜ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με αυτόν που τελείωσε την πρώτη περίοδο και πήρε αέρα έξι πόντων (30-24), όμως οι “πράσινοι” έβγαλαν σφυγμό και με πρωταγωνιστή τον Σκορδίλη έκαναν το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι (34-32). Το τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους ανήκε ολοκληρωτικά στους Μεγαρίτες, που βρήκαν πολύ μεγάλα σουτ από την περίμετρο και ως εκ τούτου οδηγήθηκαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +10 (42-32).

Τα Μέγαρα εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στο παρκέ και με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα έφτασαν στο +16 (49-33), αλλά ο Μίλων αντέδρασε και μείωσε στους δέκα (51-41). Μάλιστα οι Νεοσμυρνιώτες δεν περιορίστηκαν εκεί με τρίποντο του Κανονίδη έβαλαν και πάλι φωτιά στο παιχνίδι (55-51), όμως οι “κυανόλευκοι” διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” οκτώ πόντων (62-54). O Γερομιχαλός συνέχιζε να βομβαρδίζει έξω από την γραμμή των 6,75μ και με ακόμη ένα τρίποντο έγραψε το 70-58, ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα ούτε τώρα και με παλικαρίσιο καλάθι του Σκορδίλη έμειναν ζωντανοί στην διεκδίκηση της νίκης (72-66). Πάντως, οι παίκτες των Μεγάρων για ακόμη μία φορά βρήκαν τις λύσεις στην αντεπίθεση του Μίλωνα και με ένα σερί 5-0 πήραν διαφορά 11 πόντων (77-66) και ουσιαστικά καθάρισαν την μεγάλη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 42-32, 62-54, 81-72

Δείτε τα στατιστικά εδώ