Ο Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (1995, 1,91μ) αποτελεί και τυπικά παρελθόν από την Μεγαρίδα  έπειτα από τρία συνολικά χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Συγκεκριμένα η πρώτη του θητεία με την ΝΕΜ ήταν την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και μαζί της πανηγύρισε την άνοδο από την Γ΄Εθνική και το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, ενώ επανήλθε στην ομάδα το 2021 και σημείωσε ξανά σημαντικές επιτυχίες όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και η συμμετοχή στην Elite League. Τέλος την φετινή σεζόν μέτρησε 5,2 πόντους με 30% από το τρίποντο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Και τώρα,
πως αποχαιρετάς τον «Πέρα»;
Στη ζωή δεν συναντάς εύκολα ανθρώπους που να τους εμπιστεύεσαι δύο φορές, να τους επιλέγεις δύο φορές, να συνεργάζεσαι δυο φορές, να τους αγαπάς δύο φορές και να μοιράζεσαι μαζί τους χαρές, επιτυχίες, τίτλους, πρωταθλήματα δύο φορές.
Ο Vagelis Paleochoritis είναι μία τέτοια, πολύ ειδική περίπτωση για τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος B.C.. Ένας αθλητής «κόσμημα» εντός και εκτός παρκέ, που με τον χαρακτήρα του και τη συνέπεια του κέρδισε τους πάντες.Ένας αθλητής που τον απολαύσαμε στα Μέγαρα δύο φορές. Την πρώτη τη σεζόν 2018-19, όταν μαζί πανηγυρίσαμε την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική και κατακτήσαμε το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ. Και την δεύτερη, την διετία 2021-23, όταν μαζί πανηγυρίσαμε το double με το πρωτάθλημα στην Β’ Εθνική και την άνοδο στην Elite League και την κατάκτηση του back to back Κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ αλλά και ζήσαμε μαζί για πρώτη φορά την εμπειρία της Elite League.
Δυστυχώς όμως, οι δρόμοι μας φέτος θα χωρίσουν ξανά. Τουλάχιστον αγωνιστικά, αφού στις καρδιές μας θα παραμείνει ως ο αθλητής που με το χαρακτήρα του αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο σε διοίκηση, staff, παίκτες και φιλάθλους και πάντοτε έδινε το σύνθημα για να παίρνουμε ψυχολογία, ως τον αρχηγό που όλοι ήταν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.
Τα φαρμακερά τρίποντα του θα τον καθιστούν για πάντα τον bomber της καρδιάς μας.
Μαζί με τον έτερο αρχηγό μας αυτά τα χρόνια, Άκη Καλλινικίδη ο Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ΝΕΜ και πάντοτε η🔥θα σιγοκαίει στην καρδιά του!
Ευχαριστούμε Βαγγέλη για όλα όσα πρόσφερες στη διπλή παρουσία σου στη «φλόγα» και είμαστε σίγουροι ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά!