Ο Τρίτωνας είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Elite League, έχοντας κάνει το 5/5 μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα που πέρσι έφτασε έναν αγώνα μακριά από την άνοδο στη Basket League δείχνει ικανή να επαναλάβει την περσινή σπουδαία πορεία της, αν και έχει αλλάξει πολλά.

Ο προπονητής του Τρίτωνα, Μιχάλης Μιχελάκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πλάνο που εκπονείται στον σύλλογο, αλλά και τα βήματα προόδου που γίνονται στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Ο Τρίτωνας έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Πώς νιώθετε εντός της ομάδας;

“Σίγουρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εκκίνηση που έχουμε πραγματοποιήσει στην Elite League. Κάτι που με βάσει τις συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η έλλειψη του βασικού περσινού κορμού και το νεανικό στοιχείο της ομάδας, δεν το περιμέναμε. Παρόλ’ αυτά, θεωρούμε ότι όλοι οι αθλητές ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σε αυτό που ζητάμε και με γνώμονα την σκληρή δουλειά έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να κρατήσουμε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και συγκέντρωσης”.

 

– Τι φροντίσατε να αλλάξετε σε σχέση με πέρσι για να διεκδικήσετε την άνοδο;

“Δε θεωρώ πως υπάρχει κάποια ταύτιση της περσινής ομάδας με τη φετινή. Διαφορετικοί στόχοι, διαφορετική προσέγγιση. Φέτος έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν, σε συνεννόηση με τη διοίκηση να δημιουργηθεί μια νεανική κατά βάση ομάδα, μαζί με κάποια έμπειρα παιδιά, προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την ένταξη των νεαρότερων. Παράλληλα, θέλαμε βέβαια να είμαστε ανταγωνιστικοί στις απαιτήσεις ενός πολύ σκληρού πρωταθλήματος, όπως είναι η Elite League. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει τεθεί ως στόχος η άνοδος φέτος. Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, στόχος είναι να δουλεύουμε σε υψηλή ένταση στην καθημερινότητά μας και να μπορούμε να πηγαίνουμε βήμα – βήμα, όλο και ψηλότερα”.

 

– Πώς σας φαίνεται το νέο εγχείρημα της ΕΟΚ, με την Elite League;

“Η Ομοσπονδία δείχνει ότι θέλει σε πρώτο βαθμό να μεγαλώσει το branding της κατηγορίας, ενός πρωταθλήματος που είναι η κορωνίδα των ανδρικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται υπό την σκέπη της. Σίγουρα η προβολή μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και τα χρονικά όρια στη συμμετοχή των ξένων αθλητών, αλλά και το κίνητρο με το bonus time για τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών. Παράλληλα, πρέπει να σημειώσω πως είναι πολύ σημαντικό απ’ όλους τους εμπλεκόμενους η περαιτέρω ανάδειξη των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι είναι η μόνη παρακαταθήκη, που μπορούμε να αφήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ακόμη καλύτερες μέρες στο άθλημα που αγαπάμε”.

 

– Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ακόμη για να αποκτήσει ξανά η Elite League την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος;

“Το πρωτάθλημα, οι ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές χρειάζονται στήριξη. Σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην Elite League. Συγκεκριμένα, η ασφάλιση των παικτών και των προπονητών είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε το προϊόν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε επαγγελματικά πλαίσια και, παράλληλα, επιχορηγήσεις και εισροή καινούργιων ανθρώπων, τεχνοκρατών, που με φρέσκιες ιδέες μπορούν να δυναμώσουν το άθλημά μας”.

 

Πηγή: Sepk.gr