Ο Τρίτων βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα την προηγούμενη Τετάρτη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί του Ηρακλή (83-64) και να κερδίσει την είσοδό του στην τετράδα του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι θα υποδεχτεί με πλεονέκτημα έδρας την Ελευθερούπολη με φόντο μία θέση για το Final 4 ανόδου. Οι Σεπολιώτες ευτύχησαν να έχουν αρκετούς παίκτες τους σε καλή μέρα σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, ωστόσο ο Nemanja Manojlovic ήταν ο παίκτης κλειδί σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου.

Για του λόγου το αληθές ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ασταμάτητος, αφού μέτρησε 22 πόντους, έχοντας μάλιστα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 8/13 σουτ (0/2 τρίποντα). Η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε μόνο στο σκοράρισμα, αφού μάζεψε τρία ριμπάουντ και έδωσε δύο τελικές πάσες, ενώ ο μοναδικός αστερίσκος της εκπληκτικής κατά τα άλλα απόδοσης του ήταν τα τέσσερα σφάλματα, στα οποία υπέπεσε. Με αυτόν τον τρόπο ο ποιοτικός άσος συγκέντρωσε 20 μονάδες στο ranking, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης στο κομβικό αυτό ροζ φύλλο αγώνα της ομάδας του.

Μάλιστα η εμφάνιση κόντρα στον Γηραιό ήταν η κορυφαία για τον Manojlovic από την στιγμή που άφησε την Ρουμανία, κι επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό του Τρίτωνα (αγωνίστηκε πέρυσι στους Σεπολιώτες και πρωτοσυστήθηκε την σεζόν 2019/20 στην Ελευθερούπολη). Βέβαια ο ποιοτικός άσος είναι και φέτος από τους κομβικότερους παίκτες των “μπλε”, διότι δίνει πολλές λύσεις στο επιθετικό τους κομμάτι, κάτι που αποτυπώνεται από τους 15,1 πόντους που σημειώνει ανά παιχνίδι. Άλλωστε ο Manojlovic αποτελεί ένα αθλητικό, δυνατό και γρήγορο παίκτη, που έχει την δυνατότητα δημιουργήσει πολλά ρήγματα μέσω του κάθετου παιχνιδιού, την ώρα που μπορεί να παίξει καλά και με πλάτη.

Επιπλέον το σουτ του μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό του σημείο, αλλά αν κάποια ομάδα του το δώσει με προκλητικό τρόπο, για να περιορίσει τα άλλα χαρακτηριστικά του, τότε μπορεί κάλλιστα να το πληρώσει ακριβά. Παράλληλα ο πρώην παίκτης του ΓΣΕ δίνει πολύτιμες λύσεις και στον δημιουργικό τομέα για την ομάδα του, καθότι μοιράζει 3,7 ασίστ για 2,9 λάθη, την στιγμή που συμβάλλει και στους αιθέρες με 3,3 “σκουπίδια” κατά μέσο όρο. Η επιθετική του δεινότητα δεν μπορεί να παραμερίσει την συνέπειά του και στα μετόπισθεν, αφού αποτελεί έναν ικανό αμυντικό, εξαιτίας των χαρακτηριστικών που αναφέραμε πιο πάνω. Τέλος μένει να δούμε αν η απόδοσή του μείνει στα ίδια υψηλά στάνταρ κόντρα και στην Ελευθερούπολη, που είναι η ομάδα, η οποία του έδωσε την δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο και να γίνει ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό.