Στο πρόσωπο του Νικηφόρου Μπολδόγλου βρήκε των επόμενη μεταγραφική του κίνηση ο Αμύντας, με την ομάδα του Υμηττού να κάνει δικό της τον νεαρό φόργουορντ που έχει περάσει κατά το παρελθόν τόσο από τον ΑΟ Πολυγύρου όσο και από τον Τρίτωνα σε Β Εθνική και Ελίτ Λίγκ, αντίστοιχα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Μπολδόγλου στον Αμύντα

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Νικηφόρο Μπολδόγλου. Ο 20χρονος forward με ύψος 205 εκατοστά, θα ενισχύσει άμεσα το ανδρικό τμήμα, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Elite League.

Ο Νίκηφόρος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Αμύντας. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχει τους στόχους της, για τη σεζόν που έρχεται και να δικαιώσω τους ανθρώπους της και τον coach Κουρή.”

Who is who

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μαρτίου του 2003, ξεκίνησε το μπάσκετ στην αθλητική ακαδημία ΔΕΚΑ Ευόσμου, όπου αγωνίστηκε στα παιδικά και εφηβικά τμήματα, συμμετέχοντας σε τελικές φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων (καλύτερη 5αδα στο πανελλήνιο παίδων τη σεζόν 2018-19) και έχοντας τις πρώτες του συμμετοχές με την ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε με τον Αθλητικό Όμιλο Πολύγυρου Θεσσαλονίκης, στη Β’ Εθνική κατηγορία και την επόμενη χρονά συμμετείχε για πρώτη φορά στην αγωνιστική του καριέρα στη δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία κατακτώντας τη δεύτερη θέση, με την ομάδα του Τρίτωνα, κερδίζοντας την άνοδο στην Basket League, με ρεκόρ τους 9 πόντους, στον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου, έχοντας απόλυτη ευστοχία στα σουτ (2/2 τρίποντα). Παράλληλα κλήθηκε και στην προεθνική Νέων Ανδρών (Under 20).

Ο Νικηφόρος σπουδάζει γραφιστική και έχει σαν χόμπι το σχέδιο και τη ζωγραφική.

Καλώς ήρθες Νικηφόρε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου, κοντά μας!!