Ο Τρίτων ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Χ. Τρικούπη, με αποτέλεσμα να πάρει μία σχετικά εύκολη νίκη στο Μεσολόγγι, στην οποία ξεχώρισε ο 20χρονος σέντερ Παναγιώτης Τσάμης. Θυμίζουμε ότι ο φέρελπις ψηλός αγωνίζεται στο σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου με το καθεστώς του διπλού δελτίου από τον Ολυμπιακό, ενώ είχε βρεθεί πριν λίγο καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague με την απέναντι στην Alba Berlin κι όταν σημείωσε τους πρώτους του πόντους τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πάντως ο άσος του Τρίτωνα διακρίνεται και στην Elite League, αφού όπως αναφέραμε και πιο πάνω είχε εξαιρετική παρουσία στον αγώνα της ομάδας του στο Μεσολόγγι. Για του λόγου το αληθές μέτρησε εννιά πόντους (4/7 σουτ | 1/2 τρίποντα), οκτώ ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλεψίμο, δύο μπλοκ και κανένα λάθος στα 27 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε και με αυτόν τον τρόπο μάζεψε 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της συνάντησης. Τα χθεσινά πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης που έπιασε στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας είναι μία συνέχεια των μεστών εμφανίσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κι ειδικά μετά από την αποχώρηση του Draskovic, όταν και ανέλαβε να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της θέσης του σέντερ στον οργανισμό της Αθήνας.

Για του λόγου το αληθές οι μέσοι όροι του νεαρού ψηλού την φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί, αφού μετρά 7,3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,4 μπλοκ ανά παιχνίδι, ενώ τα νούμερα αυτά έχουν ανέβει ακόμη περισσότερο από την στιγμή που ο Draskovic μετακινήθηκε στον Ερμή Σχηματαρίου. Συγκεκριμένα σε αυτά τα έξι παιχνίδια που έχει λάβει μέρος από τότε, σημειώνει 7,8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά βραδιά, με συνέπεια να αποδεικνύει ότι μπορεί να επωμιστεί με άνεση το μεγάλο βάρος της θέσης του σέντερ σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Elite League. Άλλωστε ο Τσάμης δίνει αρκετές λύσεις στην επίθεση, καθώς διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο στο μπροστά μέρος του παρκέ, αλλά αυτό που τον καθιστά απαραίτητο για τον Τρίτωνα είναι η επιβλητική παρουσία του στα μετόπισθεν.

Για την ακρίβεια ο διεθνής με τις Μικρές Εθνικές ομάδες είναι ένας αρκετά γρήγορος κι αθλητικός παίκτης, που κάνει δύσκολο το έργο των αντιπάλων ψηλών αλλά και κοντών, κάτι το οποίο αποδεικνύεται τόσο από τον υψηλό αριθμό των μπλοκ που έχει όσο και από την ευρύτερη συνεισφορά του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Τέλος η πολύ ενθαρρυντική εικόνα που παρουσιάζει ο Τσάμης την φετινή σεζόν είναι προϊόν της ατομικής του βελτίωσης, αλλά σε αυτήν την κατεύθυνση έχει συμβάλλει το γεγονός ότι λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ορισμένους αγώνες των “ερυθρολεύκων”, επομένως έχει αποκτήσει πολλές και σημαντικές παραστάσεις, τις οποίες αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό με το συγκρότημα του Μιχελάκου στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ Α2.