O Πανερυθραϊκός πραγματοποίησε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά, καθότι έφτασε στο F4, όπου και γνώρισε την ήττα από το Μαρούσι στον ημιτελικό, με συνέπεια να μην καταφέρει να υλοποιήσει το όνειρο της ανόδου. Το συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή αναμένεται να διαφοροποιήσει αρκετά το ρόστερ της την νέα αγωνιστική περίοδο και σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr οι Αλέξανδρος Σταματογιάννης και Μανώλης Ματαλιωτάκης αποτελούν ήδη παρελθόν από τον σύλλογο.

Ο 26χρονος PF/C ήταν από τους κορυφαίους της των “ερυθρολεύκων” την φετινή σεζόν με 7,8 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 10,7 μοναδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ την περυσινή χρονιά είχε απολογισμό 11,7 πόντους και 7,6 “σκουπιδιών”. Υπενθυμίζεται ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ψηλούς της Elite League και με μακρά προϋπηρεσία (Αγρίνιο, Καβάλα), την στιγμή που έχει συμμετοχές και στην Basket League με το Λαύριο και το Μεσολόγγι.

Από την άλλη πλευρά ο Ματαλιωτάκης επίσης ήταν βασικός πυλώνας του Πανερυθραϊκού με 10,9 πόντους και 5.6 “σκουπίδια”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτός είναι από τους κορυφαίους στην θέση του στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια και μάλιστα την περυσινή σεζόν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο του Ψυχικού (αφίχθη στα μισά της σεζόν στους “σκίουρους” και μέτρησε 10,4 πόντους και 6,3 ριμπάουντ).