Ο Πανερυθραϊκός κατάφερε να μπει στα πλέι οφ της Elite League ως έκτος, ένα επίτευγμα που το καταφέρνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του, αφού την σεζόν 2020/21 είχε βγει στην πέμπτη θέση και τελικά αποκλείστηκε στα ημιτελικά ανόδου από τον Ολυμπιακό Β’ με 3-0. Μάλιστα στο Final 8 η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, έχοντας μειονέκτημα έδρας αλλά και το 2-0. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να υπερασπιστούν την έδρα τους απέναντι στον “Γηραιό“, με στόχο να προκριθούν στο Final 4 που θα αποτελέσει ακόμη μία υπέρβαση στην φετινή εξαιρετική πορεία τους.

Το μεγαλύτερο παράσημο για τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων είναι το γεγονός ότι κατάφερε να μπει στο Final 8, όντας η μόνη ομάδα από τις οκτώ που βασίστηκε αποκλειστικά στο ελληνικό στοιχείο. Μάλιστα άλλη μία ομάδα στο πρωτάθλημα πέρα από την Ερυθραία χτίστηκε αποκλειστικά με ντόπιους παίκτες, η οποία δεν ήταν άλλη από την ΦΕΑ, που τελικά υποβιβάστηκε απευθείας. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανερυθραϊκός έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά και να πρωταγωνιστήσουν σε μία πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία όπως η Elite League. Για την ακρίβεια στο ρόστερ υπάρχουν μόνο δύο παίκτες άνω των 30 ετών που είναι ο Τάσος Καλλιανιώτης κι ο Άλκης Παππάς, την ώρα που πέντε με έξι παίκτες της δωδεκάδας είναι από 23 χρονών και κάτω.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χουχουλής και οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να πορευτούν με το μοντέλο των νεαρών Ελλήνων παικτών από το καλοκαίρι του 2021, με αυτό το πρότζεκτ να αποδίδει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα από την πρώτη του κιόλας χρονιά, αφού ο Πανερυθραϊκός πέρυσι κατετάγη έβδομος και μάλιστα μέχρι κάποιες αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν στο κυνήγι των πλέι οφ. Με την διατήρηση του συντριπτικού μέρους του κορμού το περυσινό καλοκαίρι οι “κόκκινοι” έδειξαν ακόμη πιο βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο αποδεικνύεται τόσο από την συμμετοχή τους στην postseason όσο και από το γεγονός ότι οδηγούσαν την κούρσα της Elite League για περίπου 20 αγωνιστικές. Τέλος στόχος της ομάδας είναι να προωθήσει ακόμη περισσότερα παιδιά και από τα σπλάχνα του, αφού έχει ήδη βοηθήσει αρκετούς φερέλπιδες παίκτες να ανέβουν επίπεδο όπως ο Παναγιώτης Τσάμης, που αναδείχθηκε μαζί με τον Αντώνη Καραγιαννίδη ως ο κορυφαίος νέος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος της Elite League.