Ο Πανερυθραϊκός κατάφερε να ξεπεράσει χθες το εμπόδιο της Μεγαρίδας με 88-70, με τον Δημήτρη Χουχουλή να τονίζει την σημασία αυτής της νίκης και και να αναφέρεται παράλληλα στις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Μάνταλος έδωσε συγχαρητήρια στους “ερυθρολεύκους” για την νίκη τους, επισημαίνοντας πως επικράτησαν ολοκληρωτικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Δημήτρης Χουχουλής: «Ο Πανερυθραϊκός είναι ανανεωμένος από το ξεκίνημα της χρονιάς με 14 νέους παίκτες, εκ των οποίων τέσσερις είναι κάτω των 18 ετών. Υπάρχουν, πράγματι, ορισμένες αλλαγές στην ομάδα. Ενας πολύ καλός παίκτης, ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς, δεν έμεινε μαζί μας. Μπορεί να μην κατάφερε να ταιριάξει στην ομάδα, μπορεί να ευθύνομαι κι εγώ στην ενσωμάτωσή του. Επρεπε να κάνουμε μια αλλαγή, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα κάτι, όσο καλή εμφάνιση κι αν κάναμε σε αυτό το ματς, φτάνοντας μάλιστα σχεδόν τους 90 πόντους. Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την νίκη και επαναλαμβάνω, όπως και όταν χάναμε, ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο βράδυ. Η ομάδα μα βγάζει υγεία, είναι ενωμένη σε όλα τα επίπεδα και προχωράμε στην επόμενη μέρα χωρίς αυτοσκοπούς».

Για τα λόγια του Γιώργου Μάνταλου για τον Πανερυθραϊκό και τους νεαρούς αθλητές ως πρωταγωνιστές: «Ο κόουτς Μάνταλος είναι ένας άνθρωπος με πολύ σημαντική πορεία, έχοντας φέρει την ΝΕ Μεγαρίδος από τα τοπικά έως την Elite League με πολλή δουλειά, άγχος, στενοχώρια και, φυσικά, χαρές. Η ομάδα αυτή πρωταγωνιστεί, είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο και αισθανόμαστε τιμή για αυτά τα λόγια του και τα συγχαρητήρια. Τα νέα παιδιά θέλουν υπομονή, επιμονή και χαμηλά το κεφάλι».

Γιώργος Μάνταλος: «Θέλω να ξεκινήσω, δίνοντας συγχαρητήρια στον οργανισμό του Πανερυθραϊκού και τον φίλο μου κόουτς Χουχουλή προσωπικά, για την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Εχω στο μυαλό μου την εικόνα από το Final Four προ μηνών, τις οικογένειες και τα παιδάκια, που έδωσαν εξαιρετικές εικόνες για το μέλλον του αθλήματος και για αυτές θα ήθελα να συγχαρώ το σύλλογο. Είχα αποφασίσει, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το έλεγα. Αναφορικά με το παιχνίδι και χωρίς να θέλω να αποφύγω τις ευθύνες, που μας αναλογούν στην ομάδα και προσωπικά, θα πω ότι παίξαμε απαίσια και ελεεινά. Επειδή, όμως, είμαι πολύ εκνευρισμένος, θα σταματήσω εδώ και δε θέλω να πω κάτι άσχημο, κάτι που δε συνηθίζω. Για να φτάσω, όμως, σε αυτό το σημείο, κάτι έχει συμβεί. Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μας, που ήρθαν να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Για τη συνέχεια: «Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε και αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Εχουμε ξαναπαίξει άσχημα και στο παρελθόν, θα προσπαθήσουμε να ρεφάρουμε την ήττα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έπαιξε εξαιρετικά κι έκανε μια ολοκληρωτική εμφάνιση, κάτι για το οποίο συγχαίρω εκ νέου τον κόουτς Χουχουλή, σε συνδυασμό με τη δική μας κακή εμφάνιση. Η νίκη του Πανερυθραϊκού είναι δίκαιη».