Έπειτα από τρία χρόνια στο Σχηματάρι και τον τοπικό Ερμή, ο Λευτέρης Ζαρμακούπης αλλάζει μπασκετική στέγη καθώς θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Νέα Ερυθραία και τον 4ο της φετινής Ελίτ Λίγκ Πανερυθραϊκό αρχής γενομένης της νέας χρονιάς. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Η διοίκηση του Πανερυθραϊκού ΑΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Λευτέρη Ζαρμακούπη, ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας στην νέα αγωνιστική περίοδο στην Elite League.

Ο 24χρονος γκαρντ (1-2, 1.92) γίνεται κάτοικος Νέας Ερυθραίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας προηγουμένως περάσει μια τριετία στον Ερμή Σχηματαρίου, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Β’ Εθνικής τη σεζόν 2021-2022 ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του και την περασμένη σεζόν προκρίθηκε στα playoffs της Elite League, όντας επίσης σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Την χρονιά, που μας πέρασε, αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια στην Elite League και σημείωσε κατά μέσο όρο 6.9 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 0.9 μπλοκ σε 22:22 λεπτά συμμετοχής.

Ο Λευτέρης ξεκίνησε την πορεία του στα τμήματα υποδομής του Φιλαθλητικού και ο πρώτος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ποσειδών Νέου Ψυχικού τη διετία 2016-2018, για να βρεθεί στον ΕΦΑΟΖ τη διετία 2018-2020, κερδίζοντας μεταξύ άλλων την άνοδο στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2019-2020 ως πρωταθλητής, προτού αγωνιστεί με τα «χρώματα» του Ερμή τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος παίκτης του Πανερυθραϊκού ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που γίνομαι κι εγώ μέλος του Πανερυθραϊκού, ενός συλλόγου που με το πλάνο του έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, καταθέτοντας μια διαφορετική πρόταση με αποκορύφωμα το επίτευγμα της τελευταίας σεζόν με την παρουσία στο Final Four της Elite League. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Χουχουλή και την ομάδα για την εμπιστοσύνη και την πρόθεσή τους να με εντάξουν στην ξεχωριστή τους αυτή φιλοσοφία, που πάντοτε θαύμαζα. Εύχομαι μια εξαιρετική χρονιά για όλους μας, με μια πορεία εφάμιλλη της περσινής».

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ καλωσορίζει τον Λευτέρη στην οικογένειά του και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας μας!