Ο Τρίτων ήταν ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σε συνδυασμό με την απίστευτη εμφάνιση του Nemanja Manojlovic και την διατήρηση της ψυχραιμίας του στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση του Ψυχικού (77-79) και να κατακτήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Basket League (οι ¨κυανόλευκοι” επιστρέφουν στην μεγάλη κατηγορία μετά το πολύ μακρινό 1979). Πέρα από αυτά η ομάδα των Σεπολίων πήρε ρεβάνς για την περυσινή χαμένη σειρά στους τελικούς ανόδου, ενώ θα διεκδικήσει και το πρωτάθλημα απέναντι σε έναν εκ του Αμαρουσίου ή Πανερυθραϊκού.

Από την άλλη οι “κυανοκίτρινοι” πάλεψαν για την μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασαν ακόμη και σε απόσταση δύο πόντων, ενώ στην τελευταία κατοχή ο Παπανικολάου δεν ευστόχησε φυσιολογικά σε ένα τρίποντο που επιχείρησε από το… σπίτι του. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε η τριπλέτα Manojlovic (30 πόντοι) – Καμπερίδη (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Myers (16 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη πάλεψε το δίδυμο Segu (29 πόντοι, επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ) και Παπανικολάου (17 πόντοι, εννιά ριμπάουντ).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έπιασαν εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση και πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (2-8), το οποίο στην συνέχεια διεύρυναν περαιτέρω στην συνέχεια (4-15). Οι  “σκίουροι” ανέβασαν στροφές στο μπροστά μέρος του παρκέ και μπήκαν άμεσα στην εξίσωση του αγώνα (13-17), ενώ με τρίποντο του Παπανικολάου έφεραν το ματς στον πόντο (19-20). Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα δεν περιορίστηκε εκεί και τελικά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας προηγούμενη με “βραχεία κεφαλή” (23-22).

Το σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου μπήκε με τα “μπούνια” και στην δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να ανακτήσει άμεσα το +5 (25-30). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος στο παιχνίδι (31-35), ωστόσο τέσσερις πόντοι του Manojlovic έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στην ομάδα του (31-39).  Στην συνέχεια οι Σεπολιώτες έφτασαν εκ νέου στο +10 (35-45), με το Ψυχικό να βρίσκει ένα σημαντικό τρίποντο από τον Παύλος και να οδηγείται στην ανάπαυλα στο -7 (38-45).

Οι δύο “μονομάχοι” έσφιξαν αρκετά την άμυνά τους, ωστόσο το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου (40-47). Μάλιστα ο Τρίτων ήταν η ομάδα που ήλεγχε πλήρως την αναμέτρηση και διατηρούσε μία πολύ ικανοποιητική απόσταση της τάξης των οκτώ πόντων (46-54), ωστόσο οι “κυανοκίτρινοι” έβγαλαν αντίδραση στις ύστατες στιγμές του τρίτου δεκαλέπτου και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με το αναστρέψιμο -4 (52-56).

Οι “κυανόλευκοι” παρέμεναν τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα και με μία τρίποντη βόμβα του Manojlovic αποσπάστηκαν με επτά (54-61), αλλά ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων αντέδρασε πολύ δυναμικά κι έτρεξε ένα πολύ γρήγορο 8-0, με το οποίο πήρε τα ηνία του παιχνιδιού μετά από πολλή ώρα (62-61). Ο Manojlovic πήρε φωτιά και καθοδηγούσε την ομάδα του επιθετικά, την ώρα που σημείωσε ένα εντυπωσιακό τρίποντο, το οποίο διαμόρφωσε το 65-69. Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ εξακολουθούσε να ταλανίζει την άμυνα του Ψυχικού είτε με την δημιουργία του είτε με το σκοράρισμά του, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό ο Τρίτων που ξέφυγε με εννιά πόντους (67-76). Οι “κυανοκίτρινοι” βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έμεινα μέσα στο παιχνίδι ύστερα από ένα τεράστιο τρίποντο του Παπανικολάου, που έγραψε το 75-78 στα 32”. Ο Segu έκανε το 77-79 στα 5”, ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι επανέφεραν σωστά την μπάλα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 38-45, 52-56, 77-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ