Ο Χαρίλαος Τρικούπης έδωσε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Αμύντα το προηγούμενο Σάββατο, τον οποίο και κατάφερε να κερδίσει με έναν εξαιρετικά δραματικό τρόπο. Οι Μεσολογγίτες οφείλουν εν πολλοίς αυτήν την σπουδαία επικράτησή τους απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα στον εκρηκτικό combo guard τους RJ Glasper, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο τρίποντο του παιχνιδιού κάτω υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Βέβαια ο Αμερικανός άσος δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το buzzer – beater, διότι πραγματοποίησε μία εν γένει καταπληκτική εμφάνιση, πληγώνοντας σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα των Υμηττιωτών.

Για την ακρίβεια ο 25χρονος πήρε άριστα στον τομέα του σκοραρίσματος, διότι πέτυχε 31 πόντους και μάλιστα με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (11/15 σουτ – 4/7 τρίποντα). Μάλιστα ο ικανός περιφερειακός είχε συνεισφορά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, μαζεύοντας οκτώ ριμπάουντ, δίνοντας τέσσερις ασίστ και υποπίπτοντας σε τέσσερα λάθη, την ώρα που συγκέντρωσε 36 μονάδες στην αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της εν λόγω αναμέτρησης όσο και ολόκληρης της εντέκατης αγωνιστικής.

Πάντως η εν γένει παρουσία του Glasper στο συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου είναι εξαιρετική, με τον Αμερικανό αθλητή να κάνει την διαφορά στο επιθετικό κομμάτι και να πετυχαίνει μαζί με τον Vukan Samardzic το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων της ομάδας του. Για του λόγου το αληθές o ποιοτικός καλαθοσφαιριστής μετρά 17,8 πόντους κατά μέσο όρο (53% δίποντο, 33,9% τρίποντο), ενώ αριθμεί επίσης 3,9 “σκουπίδια”, 4,9 τελικές πάσες και έχει 16,2 στο ranking, όντας ως κορυφαίος της ομάδας του και σε αυτόν τον τομέα.

Γενικότερα, ο Glasper είναι ένας παίκτης με πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, καθώς μπορεί να απειλήσει σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του πολύ καλού του κάθετου παιχνιδιού, την ώρα που διαθέτει και αξιοπρεπές σουτ από την περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες, με τον Ηλία Μούτσιο να ευελπιστεί να συνεχίσει σε αυτές τις πολύ υψηλές πτήσεις, προκειμένου ο Χαρίλαος Τρικούπης να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του στην φετινή Elite League.