Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερμή Σχηματαρίου παραχώρησε συνέντευξη ο νέος βοηθός του Νίκου Οικονόμου στον πάγκο του συλλόγου, ο οποίος εκτός των άλλων μίλησε τόσο για τον έμπειρο τεχνικό όσο και για την απόφασή του να επιστρέψει στο σύλλογο.

 

Αναλυτικά…

Ο Κωνσταντίνος Σίσκος επέστρεψε στο καμάρι της Βοιωτίας και παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην επιστροφή του, μιλώντας για τον Ερμή Σχηματαρίου, τον κόσμο του, τον Νίκο Οικονόμου, αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα της Elite League, που έχει τραβήξει τις εντυπώσεις μετά την περασμένη χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο προσεχώς άμεσος συνεργάτης του Νίκου Οικονόμου στο καμάρι της Βοιωτίας, μέσα από την ιστοσελίδα μας:

-Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις στο άκουσμα της προοπτικής για να επιστρέψει στον Ερμή;

«Πολύ θετικές. Η σκέψη ότι θα έρθω σε μία ομάδα που είναι οργανωμένη και έχει όραμα είναι πάντα στο μυαλό μου. Ο κόουτς Οικονόμου και όλο το σταφ των ανθρώπων του Ερμή Σχηματαρίου οργανώνουν κάτι πολύ όμορφο για την περιοχή που εκτός από την ανδρική ομάδα, χτίζουν και σκέφτονται πάρα πολύ την εξέλιξη των ακαδημιών, αλλά και τη νεοσύστατη ομάδα της Κύδων Special Team».

-Ποια η σχέση σας με τον κόουτς Οικονόμου;

«Η σχέση μου με τον κόουτς άρχισε επαγγελματικά περίπου 10 χρόνια πριν. Από τότε χτίστηκε μία αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας και ειδικά στο θέμα του μπάσκετ έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Για μένα είναι ένα πρότυπο, όχι μόνο μπασκετικά πλέον, γιατί τον γνωρίζω προσωπικά μετά από τόσα χρόνια και τον θεωρώ πρότυπο ανθρώπου και οικογενειάρχη».

-Τι εντυπώσεις έχετε από την πρώτη σας θητεία στον Ερμή και το Σχηματάρι;

«Οι εντυπώσεις μου ήταν και είναι θετικές από την αρχή της συνεργασίας μας, αν και διακόπηκε λόγω του κορονοϊού εκείνη την χρονιά. Δημιούργησα αρκετές φιλίες με πολλούς. Δεν σας κρύβω ότι όταν ήρθα ως αντίπαλος με την Ελευθερούπολη με περίμεναν τα παιδιά (πρώην αθλητές των ακαδημιών), αλλά και γονείς για να μιλήσουμε και να χαιρετιστούμε. Ιδιαίτερα τιμητικό και δε θα το ξεχάσω ποτέ».

Ποιους στόχους έχετε θέσει προσωπικά για τη νέα χρονιά σε ανδρικό τμήμα και ακαδημίες;

«Ο στόχος είναι ένας. Η εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε στο ανδρικό να βάλουμε γερές βάσεις, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Elite League και να πάει η ομάδα ένα βήμα ψηλότερα. Ο στόχος στις ακαδημίες είναι ο ίδιος. Να οργανώσουμε τα τμήματα σωστά και μέσα από μεθοδική δουλειά ο στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν πρώτα το άθλημα, να γίνουν καλοί αθλητές και να βελτιώνονται βήμα-βήμα. Θεωρώ ότι το έργο των υποδομών είναι κύριο για να μπορούμε να μιλάμε και για το μέλλον».

Ποια η δική σας άποψη για την Elite League με βάσει την περσινή χρονιά, αλλά και την επόμενη που χτίζεται;

«Θεωρώ πως είναι ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα. Τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πρωτάθλημα με τους δύο ξένους παίκτες, αλλά και η δομή του πρωταθλήματος το έκανε πιο ανταγωνιστικό. Φέτος πιστεύω πως θα είναι ακόμη δυσκολότερο, γνωρίζοντας πλέον το φορμάτ του πρωταθλήματος, αλλά και ότι μετέχουν ιστορικές ομάδες. Θα δούμε ένα ιδιαίτερα απολαυστικό πρωτάθλημα μέχρι τέλους».

-Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

«Θα ήθελα να τους ευχηθώ να έχουν υγεία, να έρθουν και να συμμετέχουν στη γιορτή της Τανάγρας, γιατί απ’ όσο γνωρίζω είμαστε η μοναδική ομάδα σε υψηλό επίπεδο και να απολαύσουν τους αγώνες που θα γίνουν φέτος στο γήπεδο-στολίδι μας. Πραγματικά θα απολαύσουν να βλέπουν υπέροχους αγώνες, ιστορικές ομάδες και θα δημιουργείται κάθε Σάββατο μία γιορτή. Πέρυσι έκλεψαν τις εντυπώσεις με τη φιλοξενία τους και ελπίζω να δούμε το ίδιο και ακόμη περισσότερο φέτος».