Πριν από λίγη ώρα το Μαρούσι ήταν αυτό που εμφάνισε πολλές λύσεις στο τέλος και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ηρακλή, με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας. Το σύνολο του Σκαραφίγκα βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες τόσο στα τελευταία και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης και όσο και καθ’ όλη την διάρκεια της, αλλά ο παίκτης που έκανε την διαφορά στην σημερινή επικράτηση του Αμαρουσίου ήταν αναμφίβολα ο Σπύρος Καψαλός.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Χαλκιδαίος άσος ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τους Θεσσαλονικείς, αφού έκανε ένα τρομερό επιθετικά παιχνίδι, στο οποίο σταμάτησε στους 18 πόντους με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας (7/9 σουτ | 0/1 τρίποντα). Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν έχανε ένα εύκολο καλάθι από υπερβολική χαλαρότητα και σιγουριά τότε θα ήταν άχαστος μέσα από την γραμμή των 6,75μ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το σκοράρισμα είχε σημαντική αρωγή και σε άλλους τομείς, διότι μέτρησε έξι ριμπάουντ και έκανε μόλις δύο κλεψίματα για μόλις ένα λάθος. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης της εν λόγω αναμέτρησης.

Μάλιστα τα σημερινά υψηλά στάνταρ απόδοσης που έπιασε είναι συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων που πραγματοποιεί από την στιγμή που μεταγράφηκε στον οργανισμό των Βορείων Προαστίων τον περασμένο Ιανουάριο. Για του λόγου το αληθές ο 23χρονος περιφερειακός αποτελεί έναν σημαντικό επιθετικό πόλο για την ομάδα του μετά φυσικά από την εξαιρετική τριάδα των Σταυρακούκα – Στασινού και Καμαριανού, που είναι οι κύριοι “πονοκέφαλοι” της ανασταλτικής λειτουργίας των αντίπαλων ομάδων. Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος της Καβάλας μετρά 7,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ στα 12 παιχνίδια που έχει φορέσει την φανέλα του συνόλου του Σκαραφίγκα, αφήνοντας στο παρελθόν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στην Μεγαρίδα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Άλλωστε η συνεργασία του ποιοτικού γκαρντ με την ΝΕΜ δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο ίδιος και οι νεοφώτιστοι, ωστόσο στα Βόρεια της Αττικής έχει βρει ένα περιβάλλον που τον εμπιστεύεται και μπορεί να αναδείξει το ταλέντο του. Ακόμη δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Καψαλός δεν είναι ένας άγνωστος παίκτης σε αυτό το επίπεδο, καθότι είχε καταθέσει πειστικά τα διαπιστευτήρια του στην Elite League κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν όταν και ήταν μέλος της Καβάλας. Για την ακρίβεια ο νεαρός άσος ήταν μία από τις αποκαλύψεις του συνόλου του Πενταζίδη με 10,1 πόντους μέσο όρο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε παραστάσεις από την πολύ απαιτητική αυτή κατηγορία.