Το Μαρούσι εμφανίστηκε σαρωτικό στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης με τον Πανερυθραϊκό, με συνέπεια να επικρατήσει με 80-68 και να κατακτήσει την άνοδό του στην Basket League έπειτα από το 2012. Ένας εκ των καλύτερων και πιο σταθερών παικτών της ομάδας του Γιώργου Σκαραφίγκα ο Βασίλης Σταυρακούκας μίλησε στο basketblog.gr για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα.

-Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα σας μετά την κατάκτηση της ανόδου στην Basket League;

“Δεν έχω να πω πολλά, πέρα από ότι είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Όλη την χρονιά δουλεύαμε γι’ αυτό κι από το καλοκαίρι που μαζευτήκαμε από την προετοιμασία σκεφτόμασταν αυτήν την στιγμή κι επιτέλους ήρθε”.

-Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να εμφανίσετε αυτήν την κυριαρχική εικόνα της τρίτης περιόδου;

“Δεν ξέρω αν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι παίκτες, καθότι μπορεί να υπήρχαν πολύ καλύτεροι παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Εγώ ξέρω ότι ήρθαμε το καλοκαίρι στο Μαρούσι για μία ομάδα, η οποία στην συνέχεια έγινε παρέα και στο τέλος οικογένεια. Όπως είναι γνωστό στον αθλητισμό οι οικογένειες είναι αυτές που τα καταφέρνουν στο τέλος”.

-Ένα σχόλιο για τον κόσμο της ομάδας

“Δεν έχω λόγια, όπου και να παίζαμε ήταν μαζί μας κι αποτελούσε τον έκτο παίκτη μας. Γι’ αυτόν τον λόγο τους ευχαριστώ για την καταπληκτική παρουσία τους σήμερα”.

-Είχες αγωνιστεί ξανά στην Basket League με το Περιστέρι, αλλά τότε ήσουν πολύ νεαρός. Το γεγονός ότι αποτελείτε μία ομάδα που δίνετε βήμα στους νεαρούς Έλληνες παίκτες και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστείς στην Α1 ξανά ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για σένα;

“Ελπίζω να βρίσκομαι και του χρόνου στην ομάδα, καθότι το όνειρό μου είναι να βρίσκομαι στην Α1 και να πρωταγωνιστήσω. Θέλω λοιπόν αυτό το όνειρό μου να γίνει πράξη με την φανέλα του Αμαρουσίου”.